7 szuper hatékonyságnövelő eszköz a mindennapokra

Hatékonyságnövelő eszközök

A hatékonyságnövelő eszközök segítenek bennünket abban, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Heten, mint a gonoszok. Pontosan ennyi hatékonyságnövelő eszközt hoztam neked most, amivel sokkal produktívabb tudsz lenni a mindennapokban, kevesebb idő alatt több feladatot tudsz elvégezni, illetőleg tudni fogod, hogy hova folyik el feleslegesen az időd.

Kezdjünk is bele!

Ha inkább a videós nézést/hallgatást preferálod az olvasás helyett, akkor azt is megteheted itt. Tádám! 👇

A legjobb hatékonyságnövelő alkalmazások digitális vállalkozáshoz

#1 hatékonyságnövelő eszköz: Toggl Track időmérő

Toggl hatékonyságnövelő időmérő, időmenedzselő eszköz
Kép forrása: Toggl Track: Productivity & Time Tracker Google bővítmény oldala

(Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy ha felmész simán a Toggl oldalára, akkor láthatod, hogy többféle eszköze is van, ezek: Track, Plan, Hire. A Plan lényegében egy projektmenedzseri eszköz, a Hire pedig egy munkaerő kezelő / munkatárs felvételt segítő eszköz, de ezekről itt most nem lesz szó, hanem csak az időmérő eszközről a Trackről.)

A Toggl Track időmérő egy nagyon szuper hatékonyságnövelő eszköz, nagyon-nagyon meleg szívvel ajánlom… igazából mindenkinek. Nem csak vállalkozóknak, hanem “magánemberi” használatra is. Ezzel az időmérő eszközzel másodpercre pontosan le tudod mérni, hogy mikor mivel foglalkoztál.

Rengetegen küzdenek az időgazdálkodás (pontosabban a kevés idő) problémájával.

Az időgazdálkodási problémák egyik legfőbb oka az, hogy valójában azt se tudják a legtöbben, hogy mire megy el az idejük, hova folynak el az óráik a nap folyamán.

Ha pontosan tudod azt, hogy mire megy el a drága időd, akkor ezeket az információkat kiértékelve és átértékelve sokkal jobban és sokkal tudatosabban fogod tudni tervezni és élni a mindennapjaidat, és valóban csak arra fogsz időt fordítani, amire ténylegesen szeretnél.

Hiszen azáltal, hogy látod azt, hogy milyen felesleges feladatokkal töltötted az idődet (ha gondjaid vannak az időgazdálkodással, akkor szinte egész biztos, hogy vannak ilyenek), és ez már tudatosul benned, akkor utána sokkal könnyebben fogsz tudni a mindennapjaid során nemet mondani ezeknek az időrabló felesleges feladatoknak.

A másik nagy probléma, ami a napok elúszását szokta okozni, hogy amikor próbáljuk megbecsülni egy feladatról, hogy az körülbelül mennyi időt fog igénybe venni, akkor a végére általában azon kapjuk magunkat, hogy valójában lényegesen több időt vett igénybe az adott feladat, mint azt eleinte gondoltuk volna.

Az időgazdálkodási problémák másik fő oka az, hogy nem jól becsülöd meg, hogy mennyi időre van szükséged egy-egy feladathoz.

A Toggl Track időmérővel ez többé már nem fog előfordulni.

Természetesen ehhez egy lényeges megelőző lépés az is, hogy előtte megbecsüld, hogy az adott feladat mennyi időbe fog telni. Hiszen csak ekkor lesz igazából viszonyítási alapod, hogy te ezt mennyire most jól vagy rosszul, alul vagy felül becsülted. (Egyébként valószínűleg jellemzően alul fogod becsülni a feladatok időigényét. Ezt saját és mások tapasztalata alapján is mondom. :))

Ha időről időre méred a feladataid valós időigényét, és ezeket aztán rendszeren át is nézed és tudatosítod őket, akkor utána sokkal jobban fogod tudni megbecsülni, hogy adott feladatra mennyi időt érdemes szánnod.

Fontos az, hogy ne csak mérd ezeket az időket, hanem aztán elemezd is ki!

Bármely időszakra tudsz nézni statisztikákat, adott napra, erre a hétre, múlt hétre, erre a hónapra, erre az évre, múlt évre, és természetesen mindenre rá tudsz szűrni: ügyfelekre, projektekre, címkékre.

Az én véleményem az, hogy heti szinten minimum érdemes ezt elvégezni, de hogyha van rá kapacitásod, akkor akár napi szinten is megteheted. 

Azért tartom érdemesnek legalább hetente elvégezni ezt az elemzés, mert két-három hét alatt már annyira sok feladat – és így elemzendő adat – tud összegyűlni, hogy borzasztó nehéz ilyen mennyiségben átrágnia magát az embernek rajta.

Nekem legalábbis ez a saját magammal kapcsolatos tapasztalatom. Amikor elhanyagoltam ezen kiértékelés elvégzését a hét végeztével, és két vagy három héttel később akartam a teljes időszakot átnézni, akkora hatalmasnak tűnt a feladat, hogy inkább skippeltem az egészet. Egy hétnyi adat viszont nagyon jól feldolgozható még.

Plusz funkciók az időmérésen túl

Amellett, hogy feladatokra bontva tudod mérni az idődet a Toggl-ben, adhatsz ezekhez a feladatokhoz projekteket és címkéket, sőt még ügyfeleket (klienseket) is.

Az utóbbi funkció főleg akkor tud hasznos lenni, hogyha ügyfelekkel dolgozol, és szeretnéd ügyfelenként szortírozni a feladatokat. De ha nem dolgozol ügyfelekkel, akkor pedig ezt a funkciót használhatod akár egy másfajta – neked tetsző – kategorizálásra.

Ügyfele és projektje csak egy lehet egy adott feladatnak (pontosabban fogalmazva egy feladatot csak egy ügyfélhez, illetve egy projekthez rendelhetsz), címkéje azonban bármennyi lehet egy feladatnak.

A címkéket én például a következőre használom. Létrehoztam 13 feladat kategóriát, amelyekbe besorolom a feladataimat:

 • Emailezés
 • Social Media
 • Hírlevelezés
 • Adminisztráció
 • Hibajavítás
 • Folyamatfejlesztés
 • Jövő tervezés
 • Napi, heti, havi tervezés
 • Árajánlatkészítés
 • Ügyfélmunka
 • Termékfejlesztés
 • Kampány
 • Egyéb / Adhoc (akárhogy is próbálkoztam kihagyni ezt a kategóriák közül, mindig voltak olyan feladatok, amiket képtelen voltam a fentiek bármelyikébe is besorolni, úgyhogy kellett egy ilyen is)

A feladataimat ezen címkék valamelyikével látom el.

Hetente pedig csinálok egy kiértékelést. Van egy tervem minden hónapra, hogy az adott hónapban hány órát szeretnék foglalkozni az egyes feladat típusokkal. Hetente nyomon követem magam, hogy mennyire sikerült mindezt tartani. Mivel ezt heti szinten végzem, a következő hetekben már sokkal tudatosabban tudok dönteni arról, hogy mire mondok igent, és mire nemet, és így sokkal közelebb tudok maradni a céljaim tervezett megvalósulási időpontjához.

A közepes vagy nagyobb célokat még most se tudom arra az időpontra megvalósítani, mint eleinte elterveztem, de már most sokkal jobban, reálisabban tervezek, mint néhány éve.

És minden eddigi benne van az ingyenes verzióban a Toggl Trackben. Van egy fizetős verziója is (9$/hó), amivel még ún. alprojekt is meg tudsz határozni az egyes feladatoknak. Persze más egyéb funkciókat is tud a fizetős verzió, de ez az, ami nekem még mondhatni a leginkább hiányzik. De valójában nagyon jó nekem az ingyenes verzió is. Sokat nem adna az extra szintű kategorizálási lehetőség, maximum még részletesebb statisztikákat tudnék nézni. De ennyit meg jelenleg nekem nem ér meg a fenti összeg.

Asztali és böngésző bővítményes verzió

Ajánlom mindenféleképpen az asztali verzió használatát, vagy legalább a böngésző bővítmény verziót.

Alapesetben egy regisztráció elegendő ahhoz, hogy a böngésződből a https://track.toggl.com/ oldalon kezeld az időméréseket, kategorizálást, címkézést, elemzést, stb.

Viszont van a Toggl Tracknek egy böngésző bővítményes változata is. Chrome-ra egész biztosan. (A Toggl Track Chrome bővítményt innen tudod telepíteni.) De jó eséllyel megtalálod egyéb böngészőkhöz is.

Ezen kívül van a Toggl Tracknek egy asztali verziója is, amit innen tudsz letölteni és telepíteni

Mind a bővítmény, mind az asztali verzió esetében ugyanúgy be kell jelentkezned a Toggl felhasználói fiókodba, és onnantól kezdve szépen oda-vissza történik a szinkronizálás. Ha bármit csinálsz a böngésző bővítmény / asztali verzióban, az meg fog jelenni a https://track.toggl.com/ oldalon is, és fordítva.

Mik a bővítményes és asztali verzió előnyei?

Ezek tudnak jelezni is neked, és tudnak emlékeztetni különféle dolgokra.

Például akkor, hogyha már egy ideje el van indítva az időmérő, viszont nem csinálsz semmit a számítógépnél, akkor jelez neked, hogy “Hahó! Még mindig megyek, mérem az időd, még mindig ugyanazt a feladatot csinálod? Vagy ezt most kidobjam? Vagy mióta nem csinálod már ezt a feladatot? Váltsak át másik feladatra?” Nyilván a megfogalmazás, ahogy leközli neked az más lesz 🙂

Illetőleg emlékeztet akkor is, hogyha épp nem méred az idődet már egy ideje, hogy “Helló! Gondolom szeretnéd mérni az idődet, úgyhogy gyere ide, és írd be, hogy éppen min dolgozol, mióta dolgozol.”

Persze, ezek a funkciók akkor tudnak a leghasznosabbak lenni hogyha az időd nagy részében számítógépen dolgozol. Viszont azt gondolom, hogyha nem számítógépes munkát végzel a mindennapjaidban, akkor is még hasznosak tudnak lenni ezek a funkciók is.

Például segítség azért az is, hogyha időről időre ránézel a számítógépre, és ott virít az értesítő a képernyő közepén, akkor rögtön eszedbe jut, hogy az elmúlt egy-két óra történéseit legalább nagy vonalakban beírd. Mert hogyha a nap legvégén kellene visszaemlékezned, ne adj isten, a hét végeztével, hogy mikor, mit, mennyi ideig csináltál, akkor az lényegesen nehezebben menne… leginkább sehogy.

Mobilos verzió

Mindezek után pedig természetesen nem maradhat ki a lehetőségek közül, hogy legyen a Toggl Tracknek mobilos verziója is. 

Vagyis azok aki folyamatosan ingáznak, azoknak sem lehet kifogás az időmérés 🙂

#2 hatékonyságnövelő eszköz: ClickUp projektmenedzsment rendszer

ClickUp h- atékonyságnövelő projektmenedzsment eszköz
Kép forrása: ClickUp.com

A ClickUp projektmenedzsment rendszer nekem a személyes kedvencem 😊

Többféle projektmenedzseri rendszer kipróbálása után számomra egyértelmű győztesként került ki.

Annyira megszerettem, hogy mondhatni már-már a szívem csücske. És ráadásul egyáltalán nem drága ahhoz képest, hogy mennyi mindent tud. De igazából neked szerintem bőven elég lesz az ingyenes verzió is. Hacsak nincs csapatod, akivel együtt használnád, és nem akarsz olyan űrhajót építeni belőle, mint én 😀 De ez utóbbi egyáltalán nem azt jelenti, hogy csak azoknak lenne megfelelő választás a ClickUp, akik komplex rendszert keresnek. Egyáltalán nem. A legegyszerűbb feladatkezelésre is tökéletesen alkalmas. És még szép is. Ami egy nőnél ugyebár alap feltétel 😀

Bármilyen mezőt használhatsz a feladatokhoz

Természetesen tud státuszokat, feladatfelelősöket, kezdési és határidőket kezelni, de az egyik igen nagy előnye számomra abban van, hogy BÁRMILYEN egyedi mezőt létrehozhatsz benne a saját egyéni preferenciáidnak megfelelően. És nem csak ilyen státusz/kategória típusú mezőket, hanem…

 • Címkézheted a feladatokat
 • Csekkboxokat használhatsz
 • Folyamatjelzőket (hány százaléka van kész az adott feladatnak; ennek kezelését egyébként az adott feladathoz tartozó alfeladatokkal vagy csekklistákkal tudod automatizálni is)
 • Vannak link, email, rövid és hosszú szöveg típusú mezők
 • Sőt még különféle képleteket is alkalmazhatsz ahhoz, hogy ezek a mezők automatikusan kerüljenek kitöltésre.

További funkciók, amiket imádok benne

 • Oszlopértékek összeadása: Ezzel látom például, hogy adott napra, hétre, hónapra hány órányi feladatot terveztem be magamnak, és ez alapján meg tudom állapítani előre, hogy mennyire sikerült túlvállalnom magam, és tudom ez alapján korrigálni.
 • Csekklisták a feladatokon belül: Nekem például vannak sablon feladataim és azon belül sablon csekklisták az egyes ügyfélprojekt feladatokra, amelyek mentén végigmenve egész biztosan nem marad ki semmi, és garantált a magas minőség.
 • Automatizmusok: Például ha elérkezik a feladat kezdési ideje, akkor rakja át másik státuszba. Ha az ügyfél rajta van a feladaton, mint felelős, és lejárt a határidő, akkor küldjön neki emlékeztető emailt. De igazából szinte bármit be lehet ezekkel az automatizmusokkal állítani.
 • Emlékeztetők és értesítők: Határidő közeledtével, határidő lejártával, ha rákerültél egy feladatra, ha megváltozott a feladat státusza vagy egyéb mezője, vagy bármikor, amikor az automatizmusban lévő feltétel teljesül.

Igazából rendkívül hosszasan lehetne sorolni, hogy mennyi mindent tud, de én inkább azt javaslom, hogy fedezd fel te magad!

Én ezt használom abszolút minden nap. A mindennapjaimhoz, az ügyfélprojektekhez, de a magánfeladatokat is ide vezetem föl. Igazából célokat is vezetek itt. Jegyzeteket is nagyon sokat itt kezelek.

Úgyhogy egy igazán rendkívül hasznos eszköznek tartom, és szintén igazából mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kezdésként azt gondolom, bőven elegendő az ingyenes verzió. Igazából két esetet tudok elképzelni alapvetően, amikor nem lehet elegendő. Az egyik az az, hogy ha nagyon sok egyedi mezőt szeretnél kezelni, és sokszor szeretnél bennük adatot módosítani (az ingyenes verzióban ugyanis max. 100 db egyedi mező érték módosítás van benne). A másik eset az lehet, hogy ha csapatban szeretnél dolgozni vele, és különféle jogosultságokat szeretnél kezelni (ezt az ingyenes nem tudja). Minden más esetre ott a MasterCard… akarom mondani ingyenes ClickUp.

Nekem is csak azért van szükségem a fizetős verzióra, mert én ügyfeleknek csapatszinten kezelek projekteket, és ahhoz, hogy a csapattagok is és az ügyfelek is lássák a projektnek a haladását, tudjanak ott hozzászólni, státuszokat állítani és hasonló feladatokat végezni, ahhoz kell a magasabb szint.

Maximálisan az a véleményem, hogy nincs még egy ilyen projektmenedzser rendszer, ami ennyi mindent tud ingyenesen, úgyhogy tényleg csak ajánlani tudom, nagyon-nagyon meleg szívvel.

És ami még plusz egyébként benne, hogy össze tudod kötni a Toggl-lel is.

#3 hatékonyságnövelő eszköz: Trello feladatkezelő

Trello - projektmenedzsment hatékonyságnövelő eszköz
Kép forrása: Trello

A Trello alap funkciója ugyanaz, mint a ClickUpnak. Ez egy projektmenedzsment / feladatkezelő eszköz, de lényegesebben kevesebbet tud a ClickUp-nál. Ezért abban az esetben szoktam javasolni a Trellot, hogyha esetleg elsőre úgy érzed, hogy a ClickUp neked egy kicsit bonyolult és/vagy egyáltalán nincs szükséged semmilyen komplexebb feladatkezelési műveletre.

A Trello egy sokkal egyszerűbb kezelőfelületet kínál a számodra, sokkal kevesebb funkcióval.

Én magam is sokáig Trellót használtam a feladataim menedzselésére, aztán kezdtem kinőni, hiányoltam funkciókat, amiket próbáltam böngésző bővítményekkel helyettesíteni… de aztán már azzal együtt sem volt elég. Rájöttem, hogy váltanom kell, és keresnem kell valami ennél sokkal komolyabb feladatkezelőt. Belekukkantottam az Asanába, Jirába, és szerintem akkoriban nézegettem még más, kevésbé ismert feladatkezelőket is. A Monday még nem is tűnt olyan rossznak, de már “kezdőként” is kellett volna a fizetős verzió, és annyit meg nem ért meg nekem akkoriban.

Így találtam rá a ClickUp-ra, aminek eleinte én is csak az ingyenes verzióját használtam. Majd ahogy fedeztem fel a funkcióit, egyre jobban beleszerelmesedtem. Később pedig megjött az igény a fizetős verziókra, ami addigra már meg is érte.

Visszatérve a Trello-hoz… Akkor ajánlom neked a Trellót, hogyha a ClickUp esetleg első ránézésre bonyolultnak tűnik számodra (szerintem nem az, de tudom, hogy nem vagyunk egyformák, és másnak más felület jobban kézre állhat), vagy még csak most kezdegetsz foglalkozni az időgazdálkodással, projektmenedzsmenttel, feladatmenedzsmenttel, és valami egyszerűbb megoldást szeretnél így első körben. Ezekben az esetekben tökéletes választás lehet számodra a Trellót.

Nagy előnye egyébként, hogy magyar. (Bár egyszerű böngésző fordítással – ami most már alap funkciója a böngészőknek – vígan el lehet lavírozni a ClickUp-pal is, mindenféle angol tudás nélkül is.)

#4 hatékonyságnövelő eszköz: Eszerződés.hu

Eszerződés.hu - online szerződéskezelő hatékonyságnövelő eszköz
Kép forrása: Eszerződés.hu

Az Eszerződés.hu – ahogy a nevében is benne van – egy szerződéskezelő szoftver. Így tehát azoknak ajánlom, akik szerződésekkel dolgoznak.

(Hogyha rád ez egyáltalán nem érvényes, akkor nyugodtan tovább görgethetsz a következő eszközre.)

Nagyon lényeges, hogy az Eszerződés.hu által megköttetett szerződések a magyar jog által teljesen elfogadottak. Így is reklámozzák magukat. Már sok-sok éve működnek. Ha ez nem lenne igaz, akkor egész biztos megütötték volna a bokájukat…

Magyar maga a csapat is, aki csinálja, tehát egész biztos, hogy a magyar jogot eléggé körbejárták ahhoz, hogy ez a szerződés hazánkban megállja a helyét.

Ami nem mondható el 100%-os bizonyossággal a különféle külföldi elektronikus aláíró portálokról.

A használata rendkívül egyszerű. A másik fél számára is. Neki nem is kell regisztrálnia ahhoz, hogy aláírja a szerződést, ezt néhány kattintással megteheti.

Noha én a Wordben megírt, PDF-ként elmentett kész szerződéseimet töltöm fel ide, van neki szerződéskészítő, illetve -sablonizáló funkciója is. Ami annyit tesz, hogy van egy alap sablon szerződésed, amelyben az ügyfelenként változó adatokat (pl. cégadatok, megállapodás összege, szolgáltatás pontos megnevezése, határidő, stb.) külön-külön mezőkben megadod, és így készül el a személyre szabott szerződés.

Nem kell a nyomtatással vacakolni, ami különösen jó az olyan digitális életvitelt élőknek, mint amilyen én is vagyok, és akiknek nincs is nyomtatójuk otthon csak arra a havi 1-2 szerződésre (mert az égvilágon semmi mást nem nyomtatnának egyébként), és emiatt mindig külön nyomdába kellene menniük. Ja és persze, nem kell postára se járni, vagy épp szkennelgetni. Nekem ezek miatt rengeteg időm szabadult fel az Eszerződés.hu-nak köszönhetően. Előtte is csak azért nem használtam elektronikus aláírást a szerződésekhez, mert tartottam attól, hogy jogilag mennyire állja meg a helyét, az Eszerződés.hu-t pedig akkor még nem ismertem.

Nem utolsó sorban pedig nem csak hogy hatékonyságnövelő eszköz, de még környezetbarát is, hisz nem termel semmilyen felesleges papírt, amit alap esetben minimum két példányban kellene nyomtatni, ugyebár. 🙂

Ingyenes verziója egyáltalán nincs, csak 14 napos próba verzió, de nem egy eget rengető összegbe kerülnek a csomagok.

#5 hatékonyságnövelő eszköz: Onlypult közösségi média poszt időzítő

Onlypult - social media kezelő hatékonyságnövelő eszköz
Kép forrása: Startup Buffer

Az Onlypult kifejezetten egy social mediás hatékonyságnövelő eszköz. Egyetlen helyről kezelheted vele az összes közösségi média felületedet. Időt spórolsz vele azáltal, hogy nem kell minden egyes felületre külön-külön belépegetned.

Felületek, amiket tudsz vele kezelni:

 • Facebook
 • Instagram
 • Linkedin
 • Youtube
 • TikTok
 • Pinterest
 • Google cégem
 • Twitter

és még néhány, magyarok körében kevésbé ismert közösségi média platform.

Ezeken túl pedig valamilyen módon még a WorPress blogcikkeidet is tudod kezelni, bár én ezt a funkcióját még nem próbáltam.

“Oké, oké… Több platformot tudok egy helyről kezelni. De ilyen szolgáltatásokból Dunát lehetne rekeszteni. Ott van a Loomly, Later, Buffer, Hootsuite… csak hogy néhányat említsek a rengetegből. Mitől másabb ez, mint a többi?” – kérdezhetnéd teljesen jogosan.

A válaszom pedig az, hogy egyrészt emiatt:

Tényleg az ÖSSZES közösségi média felületedet EGYETLEN helyen tudod kezelni.

Másrészt pedig az Instagram first comment (első komment) funkció. Amit ugyan tud néhány másik social media platform kezelő is, de azok mind (jóval) drágábbak az Onlypultnál.

Mire és miért jó a first comment funkció Instagramnál?

Egyrészt hogyha néha olyan hosszú leírásokat használsz, mint amiket néha nekem sikerül kreálni (és bárhogy próbálom, képtelen vagyok rövidebbre venni), akkor lehet, hogy el se férnek már a hashtagek magában a leírásban. 2000 karakter nem olyan rengeteg, és nagyon egyszerűen túl lehet lépni.

Másrészt még ha el is férnek, akkor is esztétikusabb, hogy ha a hashtagek nem “rondítják” el a leírást, hanem teljesen külön helyen szerepelnek tőle. Az elérésre nincs hatással, hogy első kommentbe vagy a leírásba teszed a hashtageket (feltéve, hogy valóban azonnal a poszt megszületésének pillanatában megszületik ez a fajta első komment is).

Ezen kívül egyébként tudsz benne vázlatokat is készíteni.

Le tudod duplikálni már korábbi posztjaidat és újra publikálni. Tudsz keresztposztolgatásokat is csinálni. Tehát pl. amit kiraktál Facebookra, arról csinálsz egy másolatot, és azt már Instagramra másolja, és Instagramra fogod posztolni. Ugyanezt megteheted bármelyik fenti két platformmal.

És különféle statisztikákat is láthatsz benne. Megmutatja, hogy mik voltak a legnépszerűbb, a legkedveltebb, a legmegosztottabb, legmentettebb tartalmak.

Én maximálisan csak ajánlani tudom számodra az Onlypultot abban az esetben, ha minimum két social media platformot kezelsz, vagy te is fontosnak tartod a first comment funkciót Instagramon.

Nagyban meg tudja könnyíteni és egyszerűbbé, hatékonyabbá tenni a közösségi médiára történő posztolást.

#6 hatékonyságnövelő eszköz: Canva képszerkesztő

Canva - képszerkesztő hatékonyságnövelő eszköz
Kép forrása: TechChrunch

A Canva a képszerkesztésben lesz számodra kiváló hatékonyságnövelő eszköz. Nagyon gyorsan és egyszerűen tudsz social média posztokhoz képeket vagy akár videókat készíteni magadnak.

 • Nem csak képszerkesztésre, de bizonyos szintekig videószerkesztésre is használhatod
 • Találsz benne már kész sablonokat (mind képekre, posztokra, mind promóciós videókra vonatkozólag).
 • Rendelkezik egy saját fotó, grafika és videó gyűjteménnyel, amelyet szabadon használhatsz, és amelyek között animált grafikai elemeket is találhatsz.
 • Az egyes kreatívokon végtelen egyszerű módon tudod lecserélni a képeket, szövegeket.
 • A hátteret, betűket, formákat, grafikai elemeket könnyedén át tudod színezni a saját arculatodra…

De az írás helyett inkább beszéljen a látvány! Korábban készítettem egy videót, amelyen nagy vonalakban bemutatom, hogy mi mindenre képes a Canva.

(A videóban további 5 ingyenes képszerkesztő programot mutatok be.)

Ingyenesen is használhatod a Canvát, bár a fizetős verzióban még több kép, még több videó között válogathatsz.

Tényleg rendkívül könnyű a használata, még azoknak is, akik kicsit kevésbé affinisek a számítástechnikai dolgokra.

Nagyon szép egyébként a felülete is, egyszerűen élvezet rajta készíteni a kreatívokat 🙂

Ha kíváncsi vagy még további ingyenes képszerkesztőkre, akkor ezt a cikket csekkold.

#7 hatékonyságnövelő eszköz: Google Keep jegyzetfüzet

Google Keep - online digitális jegyzetfüzet hatékonyságnövelő eszköz
Kép forrása: Software Advice

A Google Keep egy nagyon egyszerű, jegyzetek készítésére és tárolására alkalmas felület. Pontosan végtelen egyszerűsége teszi olyan szuper hatékonyságnövelő eszközzé Nem kell hozzá semmilyen regisztráció sem, ha van már egy Google fiókod.

Az a nagyon jó benne, hogy bárhol, bármikor baromi könnyen előkapható és használható. Ugyanis elérheted böngészőből a keep.google.com oldalon, illetve van mobil applikációs változata és ezek szépen szinkronizálódnak egymással odaa-vissza (amit beírsz a telefonra, az felkerül az asztali böngészős verzióba is)

Emellett nagyon jó rendszerezője van szerintem.

Egyrészt címkézheted a jegyzeteidet, másrészt színezheted őket.

A kettőt teljesen külön is tudod kezelni, tehát hogy nincs összefüggés a színek és a címkék között. Bár én úgy használom, hogy mindegyik címkéhez rendeltem (fejben) egy színt, és eszerint állítom be.

Nálam a vállalkozói dolgok kapják a türkizkék színt, a személyiségfejlődéses, spiri dolgok a sötétkéket, a személyes, baráti, családi témák a rózsaszínt, az egészséggel, fogyással kapcsolatos dolgok az almazöldet, stb…

De mondom még egyszer, teljesen külön is kezelheted a két rendszerezési módszert.

A színekkel történő rendezésben az a nagyon jó, hogy már messziről, ránézésre látom, hogy milyen témához kapcsolódik az adott jegyzet.

De egyébként mind a címkékre, mind a színekre rá tudsz szűrni.

Emellett persze szabadszavas keresője is van.

Én ezt használom bevásárló listák készítéséhez, nyaralások előtti csekklistákhoz, ide jegyzem fel a poszt ötleteket, ha azt szövegesen tudom megtenni. De a lehetőségek tárháza végtelen, ki mire szeretné használni ez a remek kis hatékonyságnövelő eszközt 🙂

Összefoglalás

Ez volt hát a 7 hatékonyságnövelő eszköz. 

Foglaljuk össze gyorsan még egyszer, mikről is volt szó ebben a hatékonyságnövelő eszközökről szóló blog cikkben:

 1. Toggl Track: Az idődet tudod mérni vele, miközben az egyes feladatokat ügyfelenkre és projektekre oszthatod, valamint felcímkézheted. Az így kinyert adatokat pedig aztán szűrők segítségével kielemezheted.
 2. ClickUp: Projektmenedzseri rendszer. Szerintem ár-érték arányban a legeslegjobb. Mindenre is képes, tehát komplex projektmenedzseri feladatokhoz is tökéletes, de kezdők is jól tudják használni (ők akkor kevesebb mezőt pakolnak ki a képernyőre, és kevesebb funkciót használnak). Az ingyenes verzió untig elég, ha nem kell bonyolult projekteken dolgoznod, csapatban.
 3. Trello: Sokkalta egyszerűbb feladatkezelő, mint a ClickUp. De akinek ennyi bőven elég, az lehet, hogy jobban fogja kedvelni a végtelenül egyszerű felületet, és azt, hogy magyar nyelven is elérhető 🙂
 4. Eszerződés: Elektronikusan és egyben a magyar jognak teljesen megfelelően tudsz szerződéseket kötni ügyfeleiddel bármiféle nyomtatgatás, szkennelgetés vagy postázgatás nélkül.
 5. Onlypult: Ár-érték arányban szerintem a(z egyik) legjobb social media poszt megosztó/időzítő eszköz. Tényleg minden platformot kezel. Nagy előnye a first comment funkció, amit nem kapsz meg egyik másik hasonló eszközben sem ilyen áron.
 6. Canva: Hiperjó képszerkesztő program a gyors social media képekhez és egyszerűbb videókhoz.
 7. Google Keep: Egyszerű de nagyszerű jegyzetelő program 🙂

Őszintén bízom benne, hogy hasznos volt számodra ez a 7 hatékonyságnövelő eszköz.

Szívesen olvasnál még hasonlókról? Rendszeresen megjelenő hírleveleimben ilyen és egyéb, vállalkozással, online marketinggel, web-/landing oldal készítéssel kapcsolatos fontos tudnivalókat osztok meg. Ha szeretnéd kimaxolni a vállalkozásodban lévő potenciált, akkor iratkozz fel ezekre a hasznos levelekre!

ProduktON! hírlevél feliratkozás

Azonban ne feledd! Csak akkor fognak tényleg segíteni neked ezek a hatékonyságnövelő eszközök, hogyha valóban használod is őket. Úgyhogy javaslom, mihamarabb tűz ki egy időpontot, amikor is utánanézel kicsit alaposabban ezeknek az eszközöknek (vagy legalábbis azoknak, amelyek elsőre megfogtak), megnézed, hogy melyik mit tud, kipróbálod őket, és amelyik tényleg elnyerte tetszésed, akkor azt kezdd el mihamarabb ténylegesen használni.

Ha kérdésed lenne valamelyik fenti eszközhöz, akkor nyugodtan tedd fel itt, hozzászólásban, vagy gyere a zártkörű ProdutkON! közösségbe és írj egy posztot! 😉

+1 hatékonyságnövelő tipp

Ez nem egy eszköz, inkább technika, de attól még bizony-bizony hatékonyságnövelő. Ez pedig nem más, mint a delegálás. Azaz, amikor is kiadod másnak a feladatokat, így a te időd felszabadul. Ha szeretnél felszabadulni a weboldal készítés / -menedzselés vagy landing oldal készítés fáradalmai alól, akkor szervezd ki nekem ezeket a munkákat, te pedig töltsd azzal az időt, amiben te a legjobb vagy 😉 Vedd fel velem a kapcsolatot ez ügyben és beszéljük meg a részleteket:

Sikeres és produktív vállalkozást kívánok neked!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel, akikek szintén hasznos lehet:

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Küldés e-mailben
Nyomtatás

Kövess be!

Ha szeretnél értesülni hasonló cikkekről, vagy szívesen tanulnál rövidebb tartalmakból, akkor kövess az alábbi felületeken:

A szerzőről:

Gaál Melinda

Szervusz! Gaál Melinda vagyok, a ProduktON! alapítója. Igyekszem rendszeresen olyan hasznos webfejlesztéssel és online marketinggel kapcsolatos tudásanyagokkal szolgálni Számodra, amelyek előre viszik a vállalkozásodat. Ha bármi kérdésed, ötleted van a témával kapcsolatban, kérlek, írd meg itt kommentben! KommentON! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagramon rengeteg értékes, vállalkozásfej­lesztő posztot találsz. A sztorikon keresztül pedig betekintést nyerhetsz magánéletembe.
Kövess be: @produkton.melinda

TikTokon max. 1-2 perces videókon keresztül sajátíthatod el a weblap készítés és online marketing csínját-bínját.
Kövess be: @produkton.melinda

YouTube-on 20-40 perces videókban részletesebben is megismerhetsz egy-egy konkrét témakört.
Iratkozz fel csatornámra: ProduktON!

Akkor csak kattint ITT a [Kedvelés] gombra!

 

YouTube-on 20-40 perces videókban részletesebben is megismerhetsz egy-egy konkrét témakört.
Iratkozz fel csatornámra: ProduktON!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel, akikek szintén hasznos lehet:

Facebook
LinkedIn
E-mail

Ezek is érdekelhetnek:

Miért nem jó a hasonlítgatás

Miért nem jó a hasonlítgatás?

Ez a mai cikk azért is különleges, mivel volt egy, a maximalizmusom leküzdését elősegítendő kihívásom, mely szerint készítenem kellett egy olyan tartalmat amire nem készülők előre, nem készítek hozzá jegyzeteket.

Tovább olvasom
50%

Mindjárt kész vagy! Félúton jársz.

Kérlek, add meg, hova küldhetem a valódi pénztermelő honlapok elengedhetetlenül szükséges pontjait, és máris postázom Neked virtuálisan :)

A gombra kattintva tudomásul veszed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Szuper döntés!

Kérlek, add meg, milyen e-mail címre küldhetem el neked a vevőmágnes csali 9 pontos csekklistáját!

A jelentkezéssel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót.