Felejtsd el a kifogásokat!

kifogások helyett

Felejtsd el a kifogásokat!

Weboldal, üzlet és marketing helyett most egy lelki témát veszek elő. Egészen pontosan a kifogásokat és azok gyártását, illetve az, hogy miért akkora előny, ha abbahagyod a termelésüket.

Ha jobban szeretned videós formában fogyasztani a tartalmakat, akkor itt találod videóban, ami a cikkben is le van írva:

Ma már tényleg minden lehetséges

„Nekem ez nem megy.” 

“Én nem tudom ezt megcsinálni.” 

“Én képtelen vagyok erre.” 

“Nálam ez totál máshogy működik.” 

Neked is ismerősek ezek a mondatok? 

Nos, a helyzet az, hogy ahogyan Muhammad Ali is megmondta: 

nincs lehetetlen, csak tehetetlen. 

Ez a mai világban hatványozottan igaz. Lehet, hogy pár száz éve még nem volt minden lehetséges. Hiszen akkor, ha parasztnak születtél, életed végéig paraszt maradtál. A mai világban viszont, ahol a legtöbb helyen demokrácia van és jelen van az internet millió információval, tényleg nincsen lehetetlen.

Ha arról beszélünk, hogy ki mennyire lehet sikeres vagy gazdag, akkor a legkilátástalanabb helyzetből is fel lehet állni és előre lehet jutni.

Mit tehetsz a kifogások keresése helyett? 

Pár hete láttam TikTok-on egy srácot, aki egy technikát mutatott be, amely segítségével pénzügyileg függetlenné tudsz válni.

A lényege az volt, hogy a kereseted

  • 55%-ból élj meg,
  • 10%-ot rakj félre rövid távú célokra, mint a nyaralás, mobil stb.
  • 15%-ot rakj félre az álmaidra
  • 5%-ot adakozz el, hiszen aki ad, az kap is
  • 15%-ot tegyél félre anyagi függetlenségre.

A százalékok már nem biztos, hogy hajszál pontosan így voltak, de nagyságrendileg így alakultak.

Megnéztem a videó alatti hozzászólásokat, és az összes arról szólt, hogy ez mind szép és jó, de Magyarországon az emberek nagy része a létminimum alatt él, így ezt lehetetlenség idehaza megcsinálni.

Tegyünk rendbe néhány dolgot!

Valójában, ha az ember nagyon akar akkor akár 50.000 ft-nak a feléből is meg tud élni, életben tud maradni. Nem mondom, hogy egyszerű lenne, vagy akár azt, hogy nekem könnyen menne. De ilyenkor lehet azt csinálni, hogy először próbáljunk megélni csak a 90%-ból. Majd ha már megy, akkor éljünk meg csak a 80%-ból, stb… És így szépen lassan csökkentsük ezt az értéket a fenti 55%-ig.

A lényeg az, hogy a kifogások helyett keresd a megoldást. 

Keresd azt a minimum lépést, amit a jelen helyzetedben meg tudsz tenni.

A kommentelők között volt egy srác akinek van egy súlyos betegsége, ami fokozatosan romlik, aminek következtében most már járókerettel jár. Emiatt kirúgták az állásából, leszázalékolták és nagyjából 50-60 ezerből próbál megélni havonta. Ő eléggé el volt keseredve, ami teljesen érthető. De még egy ilyen helyzetből is van kiút. Biztosan léteznek olyan állások, ahol csak ülni kell, és ahol biztos el tudna helyezkedni. Kitanulhat akár egy új szakmát. A legrosszabb esetben pedig marad a koldulás. Nem vicc… Utána néztem, hogy a magyarországi hajléktalanok valójában pár ezer forintokat is megkeresnek óránként. Egyszer egy koldus srácnak pedig kb. 10.000 Ft-os óradíja volt, miközben Fedél nélkült árult. Azóta már Angliában él, és rendes állása van. Elgondolkodtató…

Az egyetlen szitu amiből fogalmam sincs, hogyan lehetne kilépni, túllendülni rajta az az, amikor valaki ágyhoz van kötve, és teljes ellátásra szorul. De ameddig ennél csak egy fokkal is jobb helyzetben vagy, addig mindig van kiút.

Inspirációs forrás is akad köztünk szép számmal

Ott van például Szabó Péter, aki mondjuk eléggé megosztó személyiség. De ha csak a tizede igaz annak amit mond, akkor is le a kalappal előtte.

Aztán ott van Nick Vujicic, aki kezek és lábak nélkül született. Ma pedig emberek millióit motiválja boldogságra, szeretetre, kitartásra és megértésre. Van egy gyönyörű felesége és egy kisebb foci csapatnyi gyermeke.

Rengeteg magyar vállalkozóról is hallhattunk akik 10 milliós adósságból több 10 milliós vállalkozást építettek fel.

Én a saját életemből ennyire extrém példát nem tudok hozni, hiszen anyagi és egészségbeli mélypontom még nem volt. Lelki mélypontom viszont igen. Nagyjából 3 éve odáig jutottam, hogy ki akartam ugrani a hetedikről. Az egyetlen ami visszatartott, hogy mi van, ha nem sikerül 100%-san az esés. Akkor nem csak, hogy megmarad az eddigi szar életem (amit utólag beismertem, cseppet sem volt az), de még nyomorék is leszek mellé…

Szerencsére volt egy barátom, aki kirángatott ebből. Elkezdtem terapeutához járni, kiírtam magamból a problémákat és leírtam, hogy mi az amit szeretnék elérni. Így kifogások helyett végre rendbe tettem magam. 

Miért gondoljuk azt, hogy hülyék vagyunk valamihez?

Vegyünk ehhez egy egyszerű példát!

Jómagam sokáig voltam úgy vele, hogy nem értek a matekhoz és kémiához. Egyébként szerintem középiskolásként sokan vagyunk így bizonyos tantárgyakkal. Ki ezzel, ki azzal…

Ez viszont nem úgy működik, hogy most hülye vagyok matekból és az is maradok. Ha szeretnék… AKAROK valamit megtanulni, akkor azt meg is fogom.

Tehetség valójában nincs.

A tehetség a nem látványos tanulás eredménye.

Ha valóban szeretnél érteni valamihez, akkor csak csinálnod, gyakorolnod kell.

Az egyetlen dolog, ami valóban lehetetlen

Az egyetlen lehetetlen dolog az az, hogy mindent egyszerre meg tudj csinálni. 

Tudnod kell priorizálni, meg kell keresned, hogy mi a fontos számodra!

Nézd meg, hogy mit kell megtenni annak érdekében, hogy elérd azt amit szeretnél!

Ne a kifogásokat keresd! A sorsod a TE kezedben van!

Ismerd be, hogy a jelenlegi helyzeted a korábbi döntéseidből fakad. És azt, hogy mi lesz a jövőben, az a mostani döntéseiden és cselekedeteiden múlik. 

Szóval ülj le, és döntsd el, mi az igazán fontos, és azt helyezd előre őket a prioritási listádon, minden mást pedig helyezz mögé! Tanulj meg lemondani dolgokról! Nézd meg, hogy mit kell tenned azért, hogy elérd a céljaid és csináld, csináld, csináld! A kifogásokat pedig felejtsd el! 

Szívesen olvasnál még hasonlókról? Rendszeresen megjelenő hírleveleimben ilyen és egyéb, vállalkozással, online marketinggel, web-/landing oldal készítéssel kapcsolatos fontos tudnivalókat osztok meg. Ha szeretnéd kimaxolni a vállalkozásodban lévő potenciált, akkor iratkozz fel ezekre a hasznos levelekre!

ProduktON! hírlevél feliratkozás

Van hozzáfűzni valód, kérdésed, meglátásod? Írd meg kommentben!

Másokkal is beszélgetnél erről? Gyere a ProduktON Közösség csoportba és beszélgessünk róla! 🙂

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel, akikek szintén hasznos lehet:

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Küldés e-mailben
Nyomtatás

Kövess be!

Ha szeretnél értesülni hasonló cikkekről, vagy szívesen tanulnál rövidebb tartalmakból, akkor kövess az alábbi felületeken:

A szerzőről:

Gaál Melinda

Szervusz! Gaál Melinda vagyok, a ProduktON! alapítója. Igyekszem rendszeresen olyan hasznos webfejlesztéssel és online marketinggel kapcsolatos tudásanyagokkal szolgálni Számodra, amelyek előre viszik a vállalkozásodat. Ha bármi kérdésed, ötleted van a témával kapcsolatban, kérlek, írd meg itt kommentben! KommentON! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagramon rengeteg értékes, vállalkozásfej­lesztő posztot találsz. A sztorikon keresztül pedig betekintést nyerhetsz magánéletembe.
Kövess be: @produkton.melinda

TikTokon max. 1-2 perces videókon keresztül sajátíthatod el a weblap készítés és online marketing csínját-bínját.
Kövess be: @produkton.melinda

YouTube-on 20-40 perces videókban részletesebben is megismerhetsz egy-egy konkrét témakört.
Iratkozz fel csatornámra: ProduktON!

Akkor csak kattint ITT a [Kedvelés] gombra!

 

YouTube-on 20-40 perces videókban részletesebben is megismerhetsz egy-egy konkrét témakört.
Iratkozz fel csatornámra: ProduktON!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel, akikek szintén hasznos lehet:

Facebook
LinkedIn
E-mail

Ezek is érdekelhetnek:

50%

Mindjárt kész vagy! Félúton jársz.

Kérlek, add meg, hova küldhetem a valódi pénztermelő honlapok elengedhetetlenül szükséges pontjait, és máris postázom Neked virtuálisan :)

A gombra kattintva tudomásul veszed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Szuper döntés!

Kérlek, add meg, milyen e-mail címre küldhetem el neked a vevőmágnes csali 9 pontos csekklistáját!

A jelentkezéssel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót.