Legjobb ingyenes WordPress bővítmények (13)

Legjobb ingyenes WordPress bővítmények

Remélem, nem vagy babonás és nem félsz a 13-as számtól 🙂 ugyanis most elhoztam neked a 13-at a legjobb ingyenes WordPress bővítmények közül. Ezeningyenes WP bővítmények segítségével szinte mindent meg tudsz majd csinálni weboldaladon. Ráadásul mindezt ingyen.

Jobban szereted nézni, mint olvasni? Itt a videós verzió, és egy sort sem kell olvasnod 😉

13 INGYENES WordPress bővítmény [WORDPRESS]

Ha esetleg még nem ismernéd, a 

WordPress egy tartalomkezelő rendszer, aminek a lényege röviden az, hogy különösebb programozói tudás nélkül építhetsz fel vele weboldalakat. 

Mint mindennek, úgy a WordPressnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. De az vitathatatlan, hogy baromi sok bővítményt találhatsz hozzá. Ezen bővítmények segítségével pedig szinte bármit meg tudsz csinálni WordPress honlapodon.

Mire valók igazából a bővítmények?

A bővítmények (avagy angolul pluginok) segítségével extra funkciókat tudsz hozzáadni a weboldaladhoz, olyanokat mint pl.:

 • visszaszámláló
 • időpontfoglaló rendszer
 • egyedi űrlap
 • meglévő weboldal duplikálása
 • fájlok, mappák kezelése a weboldal adminjából

sőt, még a keresőoptimalizálást is javítani tudod velük.

De ez csak néhány egyszerű példa volt a sok-sok tucatnyi funkcióból, amit meg tudsz valósítani a bővítményekkel.

WordPress bővítmény telepítése – Hogyan telepíts WP bővítményt?

Javaslom, hogy a videón keresztül nézd végig ezt a részt, hiszen sokkal szemléletesebb. Alább olvashatod a szöveges verziót:

Miután beléptél a WordPress weboldalad admin felületére, kattints a bal oldali menürendszerben a “Bővítmények” (angolul Plugins) menüpontra, majd a megjelenő oldalon az “Új hozzáadása” gombra kattintva. Vagy csak húzd a kurzort a “Bővítmények” menüpont fölé, és a megjelenő almenüben is kattinthatsz az “Új hozzáadása” almenüpontra.

Jobb felül, a “Kulcsszó” melletti “Bővítmények keresése…” mezőbe beírhatsz egy kulcsszót – például “seo” –, ekkor alapvetően keresőoptimalizáló bővítményeket kapsz. (Vagy legalábbis olyanokat amelyeknek a nevében, leírásában vagy valahol szerepel ez a kulcsszó.) Vagy beírhatod a már előre kiválasztott bővítmény nevét, ha pontosan szeretnél rákeresni.

Miután kiválasztotta a kívánt bővítményt, egyszerűen kattints a bővítmény dobozának jobb felső sarkában lévő “Telepítés most” (“Install Now) gombra.

A bővítmény méretétől függően a telepítés néhány másodpercig, vagy akár 1-2 percig is eltarthat. Várd meg, amíg végez a telepítéssel.

Ezzel még csak települt a bővítmény, de elsőre még inaktív. A “Telepítés most” (“Install Now”) helyett megjelenik a “Bekapcsolás” (“Activate”) gomb. Kattints erre.

Most már használhatod a bővítményedet.

Milyen szempontok alapján érdemes WordPress bővítményt választanod?

Ha nem szeretnél hosszas órákat tölteni a különféle WordPress bővítmények összehasonlítgatásával, akkor az alábbi szempontok mentén viszonylag gyorsan ki fogod tudni választani a számodra legideálisabb WordPress bővítményt.

Mennyi értékelést kapott az 5 csillagból?

Itt értelemszerűen minél jobbra értékelték, annál jobb az adott bővítmény.

Hányan értékelték?

Még ha jó is az értékelése, akkor sem mindegy, hogy hány értékelésből jött össze ez az eredmény. Lehet, hogy az egyik bővítmény 5 csillagot kapott, de kőkemény 10 értékelésből. A másiknál pedig csak 4.5-es az értékelés, de 10.000 értékelésből. Akkor lehet igazán azt gondolni, hogy egy bővítmény jó, hogyha sokan értékelték jóra.

Mennyi idő telt el a legutóbbi frissítés óta?

Minél kevesebb idő telik el a legutóbbi frissítés óta, annál jobb, hisz annál sűrűbben vannak frissítve ezek a bővítmények. Egyrészt ez azt jelenti, hogy gyakrabban jönnek ki újítások, új funkciók hozzájuk. Másrészt annál biztonságosabbak is, hiszen a frissítésekkel rendszeresen betömködik a biztonsági réseket. Tehát hogyha olyan bővítményt használsz, ami sűrűn van frissítve, akkor azzal is növeled a weboldalad biztonságát.

Leírás alapján tudja-e azokat a funkciókat, amelyek neked kellenek?

Ha rákattintasz egy bővítmény nevére vagy a logójára, akkor egy popup ablakban megjelenik a részletes leírása. Tapasztalatom szerint ez minden esetben angol. De ha esetleg nem tudsz angolul, akkor a Google fordító bőven tud annyi segítséget nyújtani, hogy a lényeget megértsd itt.

Olvasd át ezeket, hogy lásd, rendelkezik-e mindazzal a funkcióval, amire neked szükséged van.

Egyéni preferencia: Mi az ami neked jobban kézre áll, melyik szimpatikus számodra?

Ezt leginkább képernyőképekből, illetve YouTube videókból fogod tudni megállapítani. Amikor rákattintasz a bővítményre, és megjelenik a popup ablakban a leírás, fent egy külön fülön meg tudod tekinteni a képernyőmentéseket. Ezek alapján láthatod, hogy hogyan néz ki, hogyan működik élőben, és eldöntheted, hogy szimpi-e a számodra.

Ha pedig még jobban szemügyre szeretnéd venni, hogyan működik az adott WordPress bővítmény a gyakorlatban, akkor irány a YouTube, keress rá az adott bővítmény nevére. Szinte biztosan fogsz találni legalább egy-két videót róla.

Vélemények a szerzőről

Itt már eléggé belemegyünk a mélységeibe. Ezt a pontot akár ki is hagyhatod, de ha igazán alapos munkát szeretnél végezni (és van rá időd), akkor keress rá a Google-n, hogy miket írnak a szerzőről és akár az adott bővítményről, akár más munkáiról, fejlesztéseiről.

Részletes szöveges értékelés

A bővítményre kattintva a megnyíló ablakban találod az “Értékelések” fület is, ahol a konkrét csillagos értékelések mellett részletes szöveges értékeléseket is olvashatsz.

A legjobb ingyenes WordPress bővítmények

1. A legjobb ingyenes WordPress bővítmény spamek ellen: Akismet Spam Protection

Az a legjobb az Akismetben, hogy amikor telepítesz egy WordPress oldalt, ez automatikusan települni fog a weboldaladra. Ez az ingyenes WordPress bővítmény segít neked abban, hogy mindenféle spam hozzászólást kiszűrj a blog cikkeidnél.

2. A legjobb ingyenes WordPress bővítmény a biztonság érdekében: Sucuri

Magasabb biztonsági szintet érhetsz el a Sucurival akkor, hogyha értesz az itt található beállításokhoz, és rendesen bekonfigurálod a bővítmény. De ha csak annyit megteszel, hogy egyszerűen telepíted ezt a WordPress biztonsági bővítményt a weboldaladra, már akkor egy nagyon-nagyon komoly lépést teszel annak érdekében, hogy biztonságos legyen a WordPress honlapod és ne legyen vírusos, ne törjék fel, ne érjék támadások.

3. A legjobb ingyenes SEO (keresőoptimalizáló) WordPress bővítmény: Rank Math

Az egyik legjobb dolog a Rank Math WordPress keresőoptimalizáló bővítményben az az, hogy rengeteg tippet ad neked, hogy hogyan turbózd fel a cikkeidet seo szempontból, ahhoz, hogy előrébb szerepelhess vele a Google találati listájában. Például megmondja neked, hogy helyezz el képet, a kulcsszó nem szerepel az alcímekben, vagy nem szerepel a meta title-ben, képleírásban, címekben, ajánlja hogy hivatkozz külső forrásra. Ezek mellett pedig mutatja, hogy 100 pontból mennyit ér el az adott blog cikked. Ha ez a szám 80 fölött van, akkor gratula, egy igazán király kis cikket dobtál össze.

4. A legjobb ingyenes tört link ellenőrző WordPress bővítmény: Broken Link Checker

Először is mik azok a tört linkek, és miért fontos velük foglalkozni? Amikor létrehozol a weboldaladon belül egy aloldalt, amit később letörölsz és a linket nem állítod át a főoldalra – vagy bármely más működő oldalra –, az tört linket eredményez. Tehát, ha valaki rákattint a Googleban a linkre, akkor egy 404-es, “nem létező”, oldalra jut. A Broken Link Checker bővítmény ezeket a tört linkeket segít neked kiszűrni.

5. A legjobb ingyenes WordPress webáruház bővítmény: WooCommerce

Ezen nagyon nincsen mit túlspilázni. Mindent tud, amire egy webshopnak szüksége van. A WooCommerce webáruház bővítményen belül láthatod a rendeléseidet, vásárlóidat, beállíthatsz termékeket… szóval egy komplett webáruházat tudsz üzemeltetni vele. Sőt, rengeteg WooCommerce-hez kapcsolódó plusz bővítményt is találhatsz a WordPressen belül, amellyel tovább fejlesztheted webshopod funkcionalitását.

6. A legjobb ingyenes sebesség optimalizáló ingyenes WordPress bővítmény: SwiftPerformance Lite

Ennek a bővítménynek van ingyenes és fizetős verziója is. A Swift Performance Lite az ingyenes verzió. Ami nem éppenséggel a legtökéletesebb WordPress sebességoptimalizáló bővítmény, de még mindig talán ez a legjobb, ami ingyenesen elérhető. Mindazonáltal pedig már az ingyenes verzió alap beállításaival is nagy lépést teszel annak érdekében, hogy gyorsabban töltsön be a weboldalad.

7. A legjobb ingyenes WordPress bővítmény biztonsági mentésekhez: UpdraftPlus Backups

Az UpdraftPlus WordPress biztonsági mentés bővítménnyel egyrészt bármikor tudsz manuálisan biztonsági mentést készíteni vagy visszaállítani egy korábbi állapotot, másrészt automatikus mentéseket is be tudsz állítani.

Ennek a technikai beállítását is megmutatom a videóban (16:19-től).

Telepítés után a bal oldali menü “Beállítások” menüpontján belül az “UpdraftPlus Backups” menüpontban találod.

Innent egyszerűen tudsz azonnali biztonsági mentést készíteni a nagy kék “Mentés most” gombra kattintva.

A bővítmény “Beállítások” fülén pedig be tudsz állítani automatikus mentéseket.

Itt érdemes a fájl és az adatbázis mentéseket azonos gyakoriságra állítani, illetve a megtartandó fájlok számát is azonosra venni.

Ez utóbbi pontosan azt jelenti, amit a neve is sejtet. Hogyha ide mondjuk 2 van beállítva, akkor hogyha már rendelkezik két biztonsági mentéssel a rendszer, akkor amikor elkészíti a harmadikat, akkor a legrégebbi biztonsági mentést törölni fogja. Ennek azért van jelentősége, mert így elkerülheted, hogy megtelítődjön az a tárhely, ahol ezeket a biztonsági mentéseket tárolod (ami lehet tárhelyszolgáltató, Google Drive, Dropbox, stb., később még beszélünk róla).

Ha a weboldalad tartalma nem igazán változik, akkor elegendő lehet csak havonta készíteni biztonsági mentést.

Ha gyakrabban változtatod a honlapod tartalmát, akkor érdemes lehet ennél sűrűbbre állítani az automatikus mentések gyakoriságát a biztonsági mentés WordPress bővítményben.

Ha pedig webshopod van – ahova napi szinten érkeznek be rendelések, akár tucatjával – ott érdemes lehet napi, vagy akár pár óránkénti biztonsági mentést is eszközölni, így biztosan nem veszted el a vásárlásóid adatait egy esetleges rendszer probléma, és biztonsági mentésből történő visszaállítás esetén (vagy legalábbis nem olyan sokat).

Miután megvan, hogy milyen gyakran mentsen és mennyit tartson meg ezekből a biztonsági mentésekből, utána be kell állítanod, hogy hova mentse ezeket a biztonsági mentéseket

Mentheted például:

 • Ugyanarra a tárhelyre, ahol a weboldalad van (FTP kapcsolaton keresztül)
 • Dropboxba
 • Google Drive-ba
 • Google Cloudba
 • Microsoft OneDrive-ba
 • illetve még néhány – kevésbé ismert – tároló helyre

Én alapvetően az FTP-s, weboldal tárhelyes megoldást javaslom, illetve ezt szoktam használni.

Ezzel a megoldással nagyon egyszerűen csatlakozhatsz.

Ehhez kattints az FTP ikonra, majd kicsit lejjebb tekerve add meg a tárhely regisztrációkor megkapott FTP csatlakozási adataidat (szerver, felhasználónév, jelszó).

Miután megvagy mindennel, ne felejts el az oldal alján kattintani a “Változtatások mentése” gombra, hisz csak ezt követően menti el ténylegesen a bővítmény a beállításaidat.

8. A legjobb ingyenes weboldal építő WordPress bővítmény: Elementor

Erről lehet, hogy már te is hallottál, ha kicsit otthonosan mozogsz a WordPress világában. Egészen konkrétan az Elementor Website Builder nevezetű bővítmény az, amit telepítened kell. Ez egy ingyenes verziója az Elementornak, sokkal kevesebb funkció van benne, mint a fizetősbe, amit egyébként az Elementor hivatalos weboldalán tudsz megvásárolni. Itt, az Elementor oldalán a Pricing (árazás) menüpontra kattintva választhatod a cloud website-ot, ami azt jelenti, hogy évi 99 dollárért (kg. 35.000 Ft) felhő alapon tárolódik minden, vagy a klasszikus bővítmény (Plugin) csomagok közül választhatsz, egy weboldal esetén például évi 49 dollárért (kb. 17.000 Ft). 

Viszont van egy HelloPack nevezetű szuper eszköz, melyet amúgy magyarok, HelloWP csapata készít, és amit a hellowp.io weboldalon találsz meg. Ez egy csomag, amely – a cikk írás pillanatában – 98 fizetős bővítményt tartalmaz és mindössze havi 3.900 forintért meg tudod vásárolni. Sőt, ha éves csomagot veszel, 1 hónapot ajándékba adnak. Ebben is benne van az Elementor fizetős verziója. Ha ezen bővítmények közül több olyan is van amit használnál, akkor érdemes lehet megvásárolnod a HelloPack-et.

A fenti, Elementor és HelloPack linkekről azt érdemes tudnod, hogy ezek ún. affiliate linkek, ami azt jelenti, hogy ha ezen keresztül regisztrálsz, akkor én kapok érte valamennyi jutalékot. Ettől neked nem lesz drágább a szolgáltatás. Ha szimpatikus ez és maga a szolgáltatás a számodra, és szívesen támogatsz, akkor regisztrálj a fenti linken. Ha nem szimpatikus, akkor regisztrálj simán a szolgáltatás főoldaláról.

9. A legjobb ingyenes süti bővítmény, ami ráadásul még GDPR kompatibilis is: CookieYes | GDPR Cookie Consent

Ezt a bővítményt telepítés után a bal menüsávban találod “GDPR Cookie Consent” néven.

Ez a bővítmény egy „cookie sávot” helyez el a weboldalad alján. Biztos te is találkoztál már ilyesmivel.

Ami szuper még ebben a WordPress cookie bővítményben, hogy nem csak egy ilyen cookie sávot helyez el az oldalad aljára, hanem gyakorlatilag (bár angolul, de) segít megírni neked a süti tájékoztatódat, valamint a felhasználó utólag is tudja ki-be kapcsolni a sütiket, hogy mit szeretne és mit nem szeretne engedélyezni.

Így valóban maximálisan GDPR kompatibilis tudsz lenni ezzel az ingyenes WordPress bővítménnyel.

10. A legjobb ingyenes WordPress követőkód és pixel kezelő bővítmény: Tracking Code Manager

Először is, mik azok a követőkódok és pixelek. Ugyanis nem, nem képernyőfelbontásodról és azon elfoglalt pixelek számáról beszélünk.

A követőkódok olyan kódok, scriptek, melyeket ha beépítesz a weboldaladba, akkor különféle külső szolgáltatók kapcsolatot tudnak létesíteni az oldaladdal, és így tudnak arról különféle információkat gyűjteni.

Például ilyen kód kell ahhoz, hogy a Google Analytics-szel statisztikai adatokat gyűjts a weboldalad látogatóinak viselkedéséről, és ilyen követőkód teszi lehetővé, hogy a Facebook hirdetésekben megcélozd azokat az embereket, akik jártak a weboldaladon, vagy akár annak egy speciális aloldalán. Ez utóbbi technikával tudsz remarketing hirdetéseket készíteni.

A Tracking Code Managerrel egy helyen tudod kezelni az összes ilyen külső szolgáltató követőkódját, és bármikor ki-be tudod kapcsolni őket, hogyha mondjuk átmenetileg nem lenne rá szükséged.

A technikai segítségért csekkold a videót 23:18-tól.

11. A legjobb ingyenes kapcsolati űrlap WordPress bővítmény: WPForms (Contact form)

Az alap WordPress nem rendelkezik kapcsolati űrlap lehetőséggel, ezért ennek megoldásához mindenképpen valamilyen bővítményre van szükséged.

Ha valamilyen oldalépítőt használsz (pl. Divi vagy Elementor), akkor azokban alapból szokott lenni ilyen. Ebben az esetben nem lesz szükséged erre a WPForms Contact Form bővítményére. Azonban ha régebbi típusú, “klasszikus” WordPress sablont használsz, akkor nagyon jó szolgálatot tesz ez az ingyenes WordPress bővítmény.

Van fizetős változata is, ami még több mindent tud, de az ingyenes is teljesen elegendő lehet számodra.

Grafikus felülettel rendelkezik, nagyon könnyű a kezelése (noha angol). Bármilyen mezőt hozzá tudsz adni, akár legördülő, radio buttonös (több választós), rejtett mezőt is. 

12. A legjobb ingyenes magyarító WordPress bővítmény: Loco Translate

A WordPress alapvetően angolnak született, majd erről lett lefordítva több nyelvre, köztük magyarra is. Egész jól sikerült lefordítani az admin felületen belül és a weboldalon is, néhol viszont maradtak hiányosságok, főleg, ha újabb bővítményeket adsz hozzá. A Loco Translate bővítmény segítségével (szinte) bármit, ami angol maradt a weboldaladon, át tudsz írni magyarra.

Mindazonáltal még így is lehetnek olyan esetek, hogy egy adott szót, kifejezést nem talál meg, így nem tudod lefordítani még ezzel a bővítménnyel sem. Ebben az esetben programozási szinten kell belenyúlni a weboldal kódjába. De az esetek nagy részében elegendő lesz számodra ez a magyarító WordPress bővítmény.

13. A legjobb ingyenes WordPress bővítmény többnyelvűsítéshez: Polylang

Ha a weboldaladat nem csak magyarul, hanem más nyelveken is szeretnéd megjeleníteni, és szeretnéd, hogy lehessen váltani a különféle nyelvek között, akkor a Polylang bővítménnyel ingyenesen meg tudod ezt tenni.

Ez volt a 13 legjobb ingyenes WordPress bővítmény. Bízom benne, hogy neked is tetszettek és hasznosnak találod majd őket.

Természetesen ezek fizetős verziója többet tud nyújtani, de a bővítmények ingyenes verziójával is nagyon-nagyon sok mindent meg tudsz majd csinálni, amit az alap WordPress rendszer nem tesz számodra lehetővé.

Mindazonáltal lenne egy erős javaslatom a számodra! 

Próbálj minél kevesebb WordPress bővítményt használni!

Ugyanis minél több a bővítmény, egyrészt annál több lesz a biztonsági rés a weboldaladon, másrészt annál lassabb lesz a honlapod. Ha van több funkció, amit egy bővítmény meg tud oldani, akkor inkább azt töltsd le, ne egyet-egyet mindegyik funkcióra.

Remélem, rendkívül hasznos volt számodra. 

Szívesen olvasnál még hasonlókról? Rendszeresen megjelenő hírleveleimben ilyen és egyéb, vállalkozással, online marketinggel, web-/landing oldal készítéssel kapcsolatos fontos tudnivalókat osztok meg. Ha szeretnéd kimaxolni a vállalkozásodban lévő potenciált, akkor iratkozz fel ezekre a hasznos levelekre!

ProduktON! hírlevél feliratkozás

Ha segítségre van szükséged vagy csak érdekel a téma, lépj be a ProduktON! közösség Facebook csoportjába, ahol bővebben tudsz erről beszélgetni, nem csak velem, de a többi csoporttaggal is.

Ha pedig szükséged lenne egy profi landing oldal készítő csapatra, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

Sikeres és produktív vállalkozást kívánok neked!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel, akikek szintén hasznos lehet:

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Küldés e-mailben
Nyomtatás

Kövess be!

Ha szeretnél értesülni hasonló cikkekről, vagy szívesen tanulnál rövidebb tartalmakból, akkor kövess az alábbi felületeken:

A szerzőről:

Gaál Melinda

Szervusz! Gaál Melinda vagyok, a ProduktON! alapítója. Igyekszem rendszeresen olyan hasznos webfejlesztéssel és online marketinggel kapcsolatos tudásanyagokkal szolgálni Számodra, amelyek előre viszik a vállalkozásodat. Ha bármi kérdésed, ötleted van a témával kapcsolatban, kérlek, írd meg itt kommentben! KommentON! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagramon rengeteg értékes, vállalkozásfej­lesztő posztot találsz. A sztorikon keresztül pedig betekintést nyerhetsz magánéletembe.
Kövess be: @produkton.melinda

TikTokon max. 1-2 perces videókon keresztül sajátíthatod el a weblap készítés és online marketing csínját-bínját.
Kövess be: @produkton.melinda

YouTube-on 20-40 perces videókban részletesebben is megismerhetsz egy-egy konkrét témakört.
Iratkozz fel csatornámra: ProduktON!

Akkor csak kattint ITT a [Kedvelés] gombra!

 

YouTube-on 20-40 perces videókban részletesebben is megismerhetsz egy-egy konkrét témakört.
Iratkozz fel csatornámra: ProduktON!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel, akikek szintén hasznos lehet:

Facebook
LinkedIn
E-mail

A valódi pénztermelő honlapok

15 + 3 + 5 pontja
Kérem

Ezek is érdekelhetnek:

Konverziónövelő honlap elemek

5 konverziónövelő honlap elem

Van 5 konverziónövelő honlap elem, ami semmiféleképpen sem hiányozhat a weboldaladról. Feltéve, persze, hogy a célod a bevételszerzés, és a maximális konverziót szeretnéd kihozni honlapodból. Nézzük meg őket szép sorjában!

Tovább olvasom
50%

Mindjárt kész vagy! Félúton jársz.

Kérlek, add meg, hova küldhetem a valódi pénztermelő honlapok elengedhetetlenül szükséges pontjait, és máris postázom Neked virtuálisan :)

A gombra kattintva tudomásul veszed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Szuper döntés!

Kérlek, add meg, milyen e-mail címre küldhetem el neked a vevőmágnes csali 9 pontos csekklistáját!

A jelentkezéssel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót.