Landing oldal készítés mesterfokon 🥇 Milyen a jó landing oldal?

Landing oldal készítés profi módon - Milyen a jó landing oldal?

Üdv a fedélzeten, kedves utazóm! Foglalj helyet és kapcsold be a biztonsági öved, mert rövidesen felszállunk a landing oldal készítés világába, és megmutatom neked, milyen a jó landing oldal.

A landing oldal olyan, mint a repülőgép leszállópályája. Itt szállnak le az utasaid, akik a honlapod látogatói. De milyen élmény várja őket? Vajon simán fog-e menni a leszállás, vagy zökkenőkkel teli lesz? Ebben a pillanatban dől el, hogy továbbra is „veled fognak utazni”, vagy inkább más járatot választanak.

Készen állsz a felszállásra? Ebben a cikkben ugyanis elárulom, milyen a jó landing oldal, és megosztok veled mindent, amit csak tudnod érdemes a landing oldalak készítésről. Éppen ezért, lehet hogy egy kissé rázós lesz, de ne aggódj. Vezetlek az úton, hogy te is sikeresen landolhass a konverziók bőséges földjén 😉

Készülj fel, mert elindulunk felfedezni, hogyan teheted a landing oldaladat a lehető legvonzóbbá és leghatékonyabbá!

1. Mi a landing oldal jelentése? Mi az a landing page?

1.1. A landing page jelentése

A landing page magyarul landoló oldalra fordítható. A landing page, landoló oldal és a hibrid, landing oldal kifejezések a leghasználtabbak. De kisebb mértékben használatos még az érkeztető oldal kifejezés is, a Google pedig céloldalnak hívja.

A cikk további részében én is vegyesen fogom használni ezeket a kifejezéseket.

1.2. Mi az a landing oldal?

Tágabb értelemben nézve:

A landing oldal egy olyan webes oldal, amelyet kifejezetten egy marketing kampány részeként terveztek, hogy a látogatók ide érkezzenek („landoljanak”), amikor rákattintanak egy hirdetésre, egy e-mailben lévő linkre, vagy egy másik online kommunikációs eszközön elhelyezett linkre.

Valójában a landing page lehet akár önmagában weboldal vagy egy nagyobb weboldal része is. Igazából a lényeg, hogy technikailag szükség van egy weboldal rendszerre, ami az egész alapját képezi, de hogy ennek a weboldalnak több aloldala van – és azok közül valamelyik sima aloldal, valamelyik landing oldal – vagy csak egyetlen aloldala van, ami egyben landoló oldalként (és egyben főoldalként is) funkcionál, az már részlet kérdés.

A fentebb említett hirdetés lehet természetesen klasszikus, kattintás alapú fizetett (PPC) hirdetés (Google Ads, Facebook, Instagram, TikTok), de lehet egy hírlevélben található promóció, vagy végső soron akár egy organikus közösségi média posztban elhelyezett link is.

Ily módon a fenti értelmezésben a weboldalunk bármely aloldala lehetne landing oldal, akár a főoldal is, hiszen hirdetni tudunk rá, a linkjét megosztani hirdetésben, hírlevélben, posztban meg tudjuk.

Azonban valójában azokat az oldalakat szokás a landing page vagy landing oldal titulussal illetni, amelyeknek erős marketing funkciója van, kifejezetten egy adott termék vagy szolgáltatás promotálására lettek létrehozva, akár egy konkrét kampány elemeként és épp ezért egyetlen konkrét célt szolgálnak ki.

Gondolj az érkeztető oldalra mint az internetes marketing egyik legfontosabb eszközére! A landing page az első, amivel találkozik a potenciális vásárló, amikor rákattint egy hirdetésre. Ez a találkozás dönti el, hogy az érdeklődőből lesz-e vásárló, feliratkozó, vagy éppen potenciális ügyfél. Ezért van az, hogy az érkeztető oldalak olyan fontosak: ők azok, amelyek először kommunikálnak az érkező látogatókkal, és lehetőséget adnak nekik arra, hogy „konvertálódjanak”, vagyis tegyenek valamilyen üzletileg előnyös lépést.

A landing oldal tehát az első benyomások mekkája. Itt dől el, hogy a látogatók szeretnének-e velünk maradni, megvásárolni egy terméket, feliratkozni a hírlevelünkre, vagy éppen letölteni egy hasznos e-bookot.

Minden egyes elem, amivel itt találkoznak a látogatók, arra van tervezve, hogy egy cél felé terelje őket: a konverzió felé.

De mi az a konverzió? A konverzió a célközönség egy tagja egy előre meghatározott, általunk kívánt cselekvést végrehajt. Ez lehet termék vásárlása, hírlevélre való feliratkozás, letölthető tartalom igénybevétele, egy ajánlatkérő űrlap kitöltése, de akár a social média oldalad bekövetése is. A landing oldalak ezt a folyamatot hivatottak optimalizálni, azaz a lehető legtöbb látogatót arra ösztönözni, hogy hajtsa végre a kívánt cselekvést.

Egy jól megtervezett landing page tehát nem csak egy egyszerű weboldal. A landing page olyan eszköz, ami segít növelni a konverziós arányt, azaz azoknak a látogatóknak a százalékát, akik valamilyen kívánt cselekvést végeznek az oldalon. És minél több a konverzió, annál sikeresebb a vállalkozásod.

2. Mi a landing oldal célja?

Egyszerű: egyetlen, jól meghatározott akciót szeretnél a látogatódtól elérni.

Ez lehet vásárlás, feliratkozás, információ bekérése, vagy akár egy időpont foglalása.

Gondolj rá úgy, mint egy lézerfókuszált marketingeszközre, ami egyetlen célra összpontosít, nem engedi a látogatót elkószálni. A cél itt nem az, hogy a látogató órákat töltsön az oldaladon, hanem hogy gyorsan és hatékonyan hajtson végre egy cselekvést.

Értékesítés, feliratkoztatás, vagy érdeklődésszerzés – ezek a szavak itt a kulcsok.

A landing oldal az online marketing egyik legélesebb kardja, ami képes arra, hogy a lehető legtöbbet hozza ki egy-egy marketing kampányból.

Az egyértelműség és a fókusz a siker kulcsai.

Minden egyes elem, a szövegtől a képekig, az adott akció elérését szolgálja.

A landoló oldal egyik legnagyobb erénye a konverziós arány növelése. A világos, közvetlen üzenetek és a célzott tervezés segít abban, hogy a látogatók ne csak átsuhanjanak az oldaladon, hanem valóban elköteleződjenek amellett, amit kínálsz. Egy jól megtervezett landing oldal képes arra, hogy a látogatók jelentős részét vevőkké, feliratkozókká vagy érdeklődőkké konvertálja.

Egy jól megtervezett landing page nem csak javítja a konverziós rátákat, hanem jelentősen csökkentheti a marketing költségeket is, miközben növeli a bevételt. Nem csoda, hogy a gyors növekedés egyik legnagyobb kulcsa!

3. Miben különbözik a landing page egy klasszikus weboldaltól?

Most, hogy már tudod, mi az a landing oldal és mi a célja, nézzük meg kicsit közelebbről, hogy mi különbözteti meg landing page-et a klasszikus weboldaltól!

Itt nem arról van szó, hogy az egyik jobb lenne, mint a másik. Mindkettőnek megvan a maga helye és szerepe az online marketingben. Viszont ha tudod, mikor melyiket kell bevetned, akkor hatékonyabbá teheted vállalkozásod marketingjét

3.1. Klasszikus weboldal: A svájci bicska

A honlapod a svájci bicskád

Gondolj a hagyományos weboldalra, mint egy svájci bicskára: sokoldalú, többfunkciós, rengeteg lehetőséggel. A klasszikus weboldalak arra lettek tervezve, hogy átfogó információt nyújtsanak a vállalkozásodról, szolgáltatásaidról, termékeidről. Itt vannak menük, almenük, blogbejegyzések, kapcsolati űrlapok – a cél, hogy a látogató elmerüljön a tartalomban, és felfedezze, amit kínálsz.

3.2. Landing oldal: A lézerfókuszált sniper

A landing oldalad a pontosan célzó mesterlövészed

A landing oldal ezzel szemben egyetlen célra összpontosít. Mint egy jól célzó mesterlövész, nem enged teret a figyelem elkalandozásának. Nincsenek menüsorok, nincs több oldal, csak egyetlen üzenet, egyetlen CTA (felhívás a cselekvésre). Mindez azért, hogy maximalizáld a konverziós rátát az adott célra – legyen az egy feliratkozás, érdeklődés vagy éppen egy vásárlás.

3.3. A legfőbb különbségek weboldal és landing oldal között

 • Fókusz: Míg a klasszikus weboldalak a tájékoztatásra és az általános érdeklődés felkeltésére fókuszálnak, addig a landing oldalak egy specifikus akcióra ösztönöznek.
 • Navigáció: Egy weboldalon a látogatókat arra ösztönzik, hogy fedezzenek fel több tartalmat, míg egy landoló oldalon minden arra irányul, hogy a látogató a lehető leghamarabb végre hajtsa a kívánt cselekvést.
 • Elemek: A klasszikus weboldalak sokféle elemet és funkciót tartalmaznak, a landing oldalaknál viszont minden az adott cél elérését szolgálja.

Miért fontos ez a különbség?

A fenti különbségek tudatosítása nélkülözhetetlen, ha hatékony marketing stratégiát szeretnél kialakítani. A landing oldalak tökéletesek célzott marketing kampányokhoz, ahol az eredmények mérhetőek, és konkrét ROI (befektetés megtérülése) számolható ki. A klasszikus weboldalak inkább a hosszú távú jelenlétet és a márkaismeret építését szolgálják.

Készítettem egy pár perces videót, amelyben szemléletesen, egy érdekes pszichológiai kísérleten keresztül bemutatom, hogy miért van akkora jelentősége és előnye a landing oldalnak a weboldallal szemben, ha a legfőbb cél a mihamarabbi konverzió. Kattints a videóra és nézd meg magad is!

🚀💻 Ezért sokkal jobb a landing oldal a sima, klasszikus weboldalnál 👉 Íme az egyértelmű előny

Mikor építs landing oldalt, és mikor érdemesebb weboldalt használni?

 • Indíts landing oldalt, ha egy új terméket promózol, vagy egy konkrét kampányhoz szeretnél magas konverziós rátát.
 • Maradj a klasszikus weboldalnál, ha átfogó információt szeretnél nyújtani a vállalkozásodról, és hosszú távú kapcsolatot építenél a látogatóiddal.

Tehát, a nagy kérdés nem az, hogy „Melyik a jobb?”, hanem az, hogy „Melyik a legmegfelelőbb eszköz a jelenlegi marketing céljaim eléréséhez?”

Stratégiai megfontolások

Amikor eldöntöd, hogy melyik típusú oldalt használod, fontos, hogy alaposan mérlegeld a következőket:

 • Célközönség: Ki az, akinek szólni szeretnél? Egy jól megtervezett landing page tökéletes lehet, ha pontosan tudod, kiket célozol meg, és konkrét választ vársz tőlük. Egy általános weboldal jobban megfelel, ha szélesebb közönséget szeretnél elérni, és többféle információt szeretnél megosztani.
 • Marketing célok: Mit szeretnél elérni? Ha konkrét konverziós célok vannak, mint például egy új termék eladása vagy feliratkozások gyűjtése, akkor a landing oldal lesz a nyerő. Ha hosszú távú márkaismeret építése a cél, akkor a klasszikus weboldal adja a jobb platformot.
 • Tartalom és funkció: Milyen tartalmat és funkciókat szeretnél megjeleníteni? A landoló oldalak általában egyértelmű, célzott üzenettel és kevesebb funkcióval rendelkeznek, míg a klasszikus weboldalak sokrétűek és interaktívak lehetnek.

Egyensúly és integráció

A legjobb stratégia gyakran az, hogy mindkettőt használod: egy átfogó weboldalt a márkád széles körű bemutatására és hosszú távú jelenlétre, valamint specifikus landing oldalakat konkrét kampányokhoz, termékekhez vagy akciókhoz.

Ebben az esetben az érkeztető oldalakat úgy tervezheted meg, hogy azok közvetlenül kapcsolódjanak a fő weboldalad tartalmához, így biztosítva a koherens üzenetet és a felhasználói élmény zökkenőmentességét.

4. Landing oldal típusok: Milyen fajtái vannak a landing oldalaknak?

A landing oldalaknak több fajtája is létezik, és nem mindegy, hogy milyen típusú landing page-t dobunk be a harcba, hiszen mindegyik más és más célt szolgál. Nézzük hát őket sorban!

Itt most csak a két legfontosabb landing page típust tárgyaljuk. Ebben a cikkben bővebben beszéltem a landing oldalak többi fajtájáról.

4.1. Értékesítési oldal / sales oldal

Kezdjük a klasszikus értékesítési oldallal, ami a weboldalak eladómestere!

Itt ugyanis a célunk nem más, mint a látogató vásároljon.

Terméket vagy szolgáltatást, bankkártyával, vagy egyéb fizetési móddal. De a lényeg, hogy a cél az, hogy ott helyben vásárlóvá konvertáljuk az illetőt.

Illetőleg, ha olyan szolgáltatásról van szó, amelynél személyes értékesítés történik, akkor az ehhez szükséges konzultációra jelentkezés az oldal célja. Ebben az esetben is beszélhetünk értékesítési oldalról.

A sales oldalak általában részletes információkat tartalmaznak az adott termékről vagy szolgáltatásról, beleértve annak előnyeit, jellemzőit, használati módjait, árazását, és gyakran vásárlói is, hogy meggyőzzék a látogatókat a vásárlásról (vagy konzultációra jelentkezésről).

Az értékesítési oldalakat úgy tervezték, hogy maximalizálják a konverziós arányt, azaz az oldalra érkező látogatók közül minél többen váljanak vásárlóvá. Ez általában azt jelenti, hogy az oldalaknak nagyon meggyőzőnek kell lenniük, és hatékonyan kell kommunikálniuk a termék vagy szolgáltatás értékét. Ez magában foglalhatja a vizuális elemek, mint például képek és videók, valamint a meggyőző szövegezés használatát.

Gyakran tartalmaznak felhívásokat a cselekvésre (CTA-k, például „Vásárolj most!” vagy „Tudj meg többet!”), amelyek arra ösztönzik a látogatókat, hogy tegyenek valamilyen konkrét lépést, például vásároljanak, regisztráljanak egy próbaverzióra, töltsenek le egy e-könyvet, vagy vegyenek részt egy bemutatón.

Idehaza amikor valaki szimplán landing oldalról beszél (és nem határozza meg ennél specifikusabban), akkor az esetek többségében egy ilyen értékesítési oldalról van szó (ami valójában lehet, hogy áttkattintó oldal… de erről később írok még részletesebben).

Itt írtam arról, hogy milyen a jó értékesítési landing oldal.

Ebben a cikkben megismerheted hogy milyen tartalmi blokkokat kell feltétlen tartalmaznia egy hatékony sales oldalnak.

Ebben az anyagban pedig arról olvashatsz, hogy hogyan alkalmazd jól az értékesítési oldal egyes elemeit.

3-ból 2 cikket videós előadás formában is megnézhetsz.

A landing oldalak másik gyakori típusa:

4.2. Feliratkoztató oldal / optin oldal

A opt-in oldal (vagy egyszerűsítve optin oldal) célja lényegében az, hogy a látogatókat arra ösztönözze, hogy feliratkozzanak az e-mail listára, hírlevélre, azaz adják meg az e-mail címüket (esetleg telefonszámukat, még ritkább esetben egyéb kapcsolati adatukat).

Cserébe valamilyen ingyenes ajánlatot kapnak, mint például egy ingyenes e-könyv, tanulmány, videó sorozat, vagy akár egy kedvezménykupon. Ezt az ingyenes ajánlatot hívjuk úgynevezett „lead magnet”-nek (ejtsd: líd magnet), vagy magyarul egyszerűen csalinak.

Az optin oldal célja a hírlevél feliratkozók gyűjtése egy ingyenes ajánlatért cserébe.

Innen szerezhetsz 56 csali ötletet, csak hogy ne legyen kifogás az ötlet hiány 😉

Innen pedig megismerheted, hogy hogyan készítsd el a lead magnetet annak érdekében, hogy a lehető legtöbb feliratkozót tudd összegyűjteni vele.

Az opt-in oldalak fő célja tehát az, hogy növeljék az adatbázist minőségi előzetes hozzájárulással rendelkező feliratkozókkal, akik érdeklődnek a vállalkozás által kínált termékek, szolgáltatások vagy információk iránt. Ez lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy hosszú távon kapcsolatot építsen ki potenciális ügyfelekkel és növelje értékesítéseiket.

Ha kivitelezőkkel tárgyalsz, akkor igen nagy eséllyel ezzel a két landing oldallal fogsz leginkább találkozni.

5. Mik a hatékony landing page legfontosabb tartalmi elemei?

Ha a lehető legtöbb konverziót szeretnéd bezsebelni a landing oldaladon, akkor ezeket a tartalmi szekciókat mindenképpen építsd be a landing pagebe.

(Ebben a fejezetben, és innentől végig azokról a landing oldalakról lesz szó, amelyeken bemutatjuk a termék vagy szolgáltatás előnyeit és megpróbáljuk meggyőzni a látogatót a vásárlásról / jelentkezésről.)

5.1. Hero szekció: A megismételhetetlen első benyomás oltára

Kezdjük azzal, ami a legszembeötlőbb! Ez az ún. hero szekció.

Ez az a rész, amellyel akkor találkozik a látogató, amikor megnyitja a céloldalt.

Elnevezése valószínűleg a filmiparból és a storytellingből ered, ahol a hero (ejtsd: híró), az az a hős karakter, aki a történet középpontjában áll, és akinek története, küzdelme vagy utazása a legfontosabb. Ehhez hasonlóan egy landing page hero szekciója is központi szerepet tölt be:

Ez az a rész, ami megfogja a látogatók figyelmét, bemutatja az oldal legfontosabb üzenetét, és arra ösztönzia látogatókat, hogy elköteleződjenek a további tartalom felfedezése vagy egy adott cselekvés megtétele felé.

A hero szekció tehát metaforikusan a landing page hőse, mivel itt koncentrálódnak azok az elemek, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolják a látogatókra, és amelyek köré az oldal többi része épül.

Éppen ezért a hero szekciót rendkívüli körültekintéssel kell kezelni, mert ezen áll vagy bukik a landing oldalad összes további részének sikeressége.

Egyszóval a landoló oldalad hero szekciónak pöpecnek kell lennie!

5.2. Probléma blokk: Az azonosulás és empátia művészete

A probléma blokkban itt az ideje, hogy megmutasd, te pontosan érted, mivel küzdenek a potenciális ügyfeleid. Itt kell megfogalmaznod azt a fájó pontot, amire a terméked vagy szolgáltatásod gyógyír. Mintha csak egy jó barát lennél, aki tudja, mire van szükségük, még mielőtt ők maguk rájönnének.

Fontos, hogy átérezze a látogató, hogy milyen (problémás és akár kilátástalannak tűnő) helyzetekben tudsz te segíteni neki.

5.3. Célok, vágyak: Az ígéretek földje

A landing oldal ezen szekciójában rámutatsz arra, hogy mi minden lehetséges, ha a látogatók a te megoldásodat választják. Felfested előttük azt a rózsaszín jövőt, ahol minden problémájuk megoldódott. Ez az a rész, ahol a vágyak és álmok szárnyra kapnak.

5.4. Termék előnyei: A megoldás Szent Grálja

Itt kell bemutatnod, hogy a terméked vagy szolgáltatásod milyen egyedülálló előnyökkel rendelkezik.

Lévén sokszor közel azonos dolgokról van szó, ezt a szekciót sokszor össze is lehet fésülni ez előzővel.

5.5. Termék bemutatása: Ahol a varázslat életre kel

A termék (ami lehet egy szolgáltatás is) bemutatása során leveszed a leplet arról, hogy mit is kap pontosan az ember valójában a pénzéért cserébe. Itt az ideje, hogy részletekbe menve, de mégis érdekesen mutasd be, miből is áll ez a csodás ajánlat. A cél, hogy a látogatók szinte már kézbe is vehessék azt, amit kínálsz.

5.6. USP / Versenyelőny: A kihagyhatatlan egyediség bizonyítéka

Akkor most foglaljuk a szívet (és persze az eszet) ostrom alá a USP (Unique Selling Proposition – egyedi értékesítési ígéret) szekcióval, ami nem más, mint a te szuperhősi köpenyed a piaci verseny viharában. Ez a rész az, ahol megmutathatod, miért is vagy te a Batman Gotham városában, mi az, ami téged különlegessé tesz a többi halandó között.

Gondolj erre a szekcióra mint egy reflektorfényre, ami rád szegeződik egy zsúfolt színpadon, és itt az ideje, hogy megmutasd, miért is érdemes rád figyelni. Itt kell érthetően és meggyőzően közölnöd a látogatókkal, hogy mi az, ami elválaszt téged a konkurenciától.

Mitől vagy te jobb, más, különlegesebb, az egyetlen, a leg…

Lehet ez egy forradalmian új megközelítés, egy különleges technológia, esetleg a te személyes hozzáállásod, amivel más értéket nyújtasz.

A USP / Versenyelőny szekció az értékesítési landing oldalon tehát nem más, mint a megkülönböztető jeled a piacon. Ez az a „valami”, amiért érdemes téged választaniuk, és nem a szomszéd vállalkozást. Itt az ideje, hogy kiállj a sorból, és büszkén viseld azt a láthatatlan jelvényt, ami téged a legjobbá tesz!

5.7. Bemutatkozás és hitelesség: Kiállni a reflektorfénybe és bizonyítani

Ebben a szekcióban adhatsz egy kis betekintést a kulisszák mögé. Honnan indultál és hol tartasz most.

Mesélj a vállalkozásod történetéről, a csapatodról, vagy arról, miért is kezdtél el foglalkozni ezzel a termékkel/szolgáltatással, hogy mi a küldetésed, mi a te nagy miérted emögött az egész mögött!

Itt az idő, hogy emberi arcot adj a márkádnak! Jeleníts meg fotót magadról vagy a csapatról! Hadd ismerjenek meg benneteket minél jobban a potenciális vásárlóid. Hiszen az ember egy másik emberrel tud csak kapcsolódni, egy arctalan céggel sosem. És akivel kapcsolódni tud, abban megbízik. Akiben pedig megbízik, attól vásárol. Remélem, érted, hogy hova szeretnék kilyukadni 😉

Itt a helye annak is, hogy különféle hitelesséi számadatokat vagy egyéb hitelességnövelő elemeket jeleníts meg – például neves ügyfelek, általad írt könyvek, média vagy előadói szereplések, díjak, elismerések, stb. –, amelyek építik a szakértői hitelességed.

Kreatív hitelességi számadatokhoz innen nyerhetsz inspirációt.

5.8. Kinek való és kinek nem való: Az transzparencia hatalma

Itt tisztáznod kell, hogy pontosan kik azok, akik a legtöbbet profitálhatják ki az ajánlatodból.

Ennek a blokknak ez a minimum eleme. De emellett érdemes lehet felsorakoztatni azokat is, akinek talán nem ez az ajánlat legjobb választás.

Ez növeli a hitelességedet – hiszen szemmel láthatóan nem azt akarod bemesélni, hogy amit kínálsz, az egy csodaszer, és mindenki problémáját megoldja –, emellett pedig segít a látogatóknak abban, hogy informált döntést hozzanak.

5.9. Ügyfélvélemények: A bizalom nagykövetei

Nincs is annál meggyőzőbb, mint amikor mások mesélnek rólad.

Az ügyfélvélemények szekcióban mutasd be azokat a boldog ügyfeleket, akik már megtapasztalták a terméked/szolgáltatásod áldásos hatásait, és sorakoztasd fel a pozitív visszajelzéseket.

Fontos, hogy ezek a vélemények valódiak legyenek, ne csak általad kreáltak!

Ahhoz, hogy minél több ilyen véleményed legyen, időről időre kérj be az elégedett ügyfeleidtől visszajelzést a termékedről, szolgáltatásodról!

5.10. Bónuszok: A hab a tortán

Mindenki szeret ingyen kapni valamit. Valamit, amire nem számított. Valami extrát, amiért nem kell neki fizetni.

Ezért ha van valami extra, amit adhatsz a terméked, szolgáltatásod mellé, akkor itt az ideje felvillantani.

Lehet ez egy ingyenes konzultáció, egy plusz termék, egy e-book, egy infotermék, vagy akár egy különleges kedvezmény.

Egy megfelelő bónusszal nagy mértékben tudod növelni az ajánlatod értékét anélkül, hogy neked különösebb többlet időt vagy energiát kellene beletenned az ügyfélnek.

Gondolj arra, mint egy ajándékra, amiért már érdemes volt eljönniük az oldaladra.

5.11. Sürgetés: Az értelmetlen halogatás bérgyilkosa

Mi gyarló emberek természetünknél fogva szeretünk halogatni. Különösen akkor, ha döntéseket kell meghozni, és nem érezzük kellenően égetőnek a cselekvés szükségességét.

Éppen ezért, ha te pontosan tudod, hogy a terméked/szolgáltatásod valóban hasznos és értékes a célközönséged számára, akkor szinte kutyakötelességed noszogatni őket és ösztönözni a döntés meghozatalára, hogy ezzel is segíthess nekik jobbá tenni az életüket, megoldani egy problémát, amellyel szembesülnek.

Ebben a tartalmi blokkban a cél az, hogy finoman, de határozottan jelezd a látogatóidnak: ez az ajánlat nem vár örökké.

Itt az ideje, hogy megragadják a pillanatot, mielőtt az elillan a semmibe. A sürgetés két fő eleme a limitált kínálat és a határidőhöz kötött ajánlatok – mindkettő aranyat ér, ha a konverziós rátákat szeretnéd a csillagokig lövellni.

A sürgetés szekció tehát nem csak arról szól, hogy „megijeszd” a látogatókat, hanem arról, hogy egy világos, vonzó lehetőséget kínálj nekik, amit nehéz lenne kihagyni. Itt az ideje, hogy beindítsd az időzített bombát, és nézd, ahogy a konverziók száma felrobban! 💣

5.12. Garancia: A nyugalmat adó biztonsági öv

A garancia az, ami teljesen el tudja oszlatni a látogató minden félelmét, és biztosítja a potenciális vevőnek, hogy abszolút teljes nyugalommal vásárolhat, nem lesz semmi gond. Nincs kockázata.

Mutasd meg a látogatóknak, hogy mennyire bízol a termékedben vagy szolgáltatásodban, és hogy kész vagy teljes vállszélességgel kiállni mellette.

Ez lehet egy pénzvisszafizetési garancia, vagy akár egy „nincs kérdés, csak visszatérítünk” ígéret.

Tudom, hogy sokan félnek garanciát vállalni, mert „jaj, majd biztosan sokan vissza fognak élni vele”. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy sokkal több vásárlót lehet megnyerni egy (vagy több) ütős garanciával, mint amennyien esetleg ténylegesen visszaélnek, vagy akár jogosan élnek vele.

Arról, hogy miért nem kell félned a garanciavállalástól és hogyan biztosíthatod be magad az esetleges visszaélésekkel szamben, valamint hogy milyen kreatív garanciáid lehetnek, arról ebben a cikkben írtam részletesen: Garancia, ami több vevőt hoz neked veszteségek nélkül

Nálam például háromszoros garancia vár rád, ha velem készítetsz weboldalt vagy landing oldalt. Ezek pedig a következők:

 • Mount Everest Magasságú Minőség garancia: 20-80 pontos csekklistáim és a minden fontos részletre kitérő kérdőíveim garantálják a magas minőséget. A minőségi kritériumok az ajánlatban.
 • Mindig Veled Leszek garancia: Sem az együttműködés ideje alatt, sem azt követően nem fogok csak úgy eltűnni, soha. Örökre el fogsz érni. Ezt szerződésben is vállalom. Ha megszegem, én fizetek neked.
 • Határidőre Kész És Pont garancia: Az előírt feltételek mellett garantálom számodra, hogy a vállalt határidőre kész leszek a feladatokkal. Ha nem így történik, akkor fizetek neked. Szintén szerződésbe foglalva.

Mit gondolsz, ilyen garanciák mellett mernél tőlem árajánlatot kérni? 🙂 Ha igen, akkor weboldal készítésre itt, landing oldal készítésre pedig itt tudsz ajánlatot kérni.

5.13. Ajánlat árprezentációval: Az ellenállhatatlan és egyben visszautasíthatatlan ajánlat

A célunk mindig az, hogy ugyanígy nyitalkozhassunk a potenciális vevőről:

⛪🔪🍷 A Keresztapa - Visszautasíthatatlan ajánlat 😱

Márpedig ha eddig mindent jól csináltál, és minden fenti szekcióval rendelkezel (ehhez persze az kell, hogy előzetesen meghatározd a fenti elemeket, üzeneteket, még azelőtt, hogy egy betűt is leütnél a landing oldalad tartalmához), akkor mostanra rendelkezned kell egy olyan ajánlattal, amit célközönséged jó része nem fog tudni visszautasítani.

A feladatod ebben a szekcióban az, hogy jól átláthatóan bemutasd és összeegezd, mi mindent tartalmaz az ajánlatod, ezeknek mennyi az összértéke, és ehhez képest te milyen áron nyújtod (ami kis szerencsével kevesebb, mint az ajánlatod összértéke ;))

Ehhez sorold fel tételesen az ajánlatod minden összetevőjét, a hozzáadott bónuszokat, rendelj hozzájuk forintális (vagy egyéb pénzbeli) értéket, még egyszer villantsd fel a garanciákat, és végül tálald a csomag díját.

Ha rendelkezel többféle csomaggal, akkor természetesen, ezek mindegyikét ugyanígy mutasd be, és legyen értelműen megkülönböztethető, hogy pontosan mik a különbségek az egyes csomagok között.

Ha tudsz, adj kreatív neveket ezeknek a csomagoknak, hogy még vonzóbbak és megjegyezhetőbbek legyenek.

Részletesebben egyébként itt írtam (és videóztam) az ellenállhatatlan ajánlatról.

Ha igazán prón nyomod, akkor adj egy összehasonlítási alapot az áradnak!

Például előfizetéses szolgáltatás esetén mutasd meg egy – a célközönségeden belül – sokak által rendszeresen megvásárolt tételen keresztül, hogy mennyire kicsi az az összeg, amit valójában elkérsz, pl.: napi egy kávé ára.

Vagy hasonlítsd össze a díjadat más alternatív megoldások árával. Például:

Te magad is megtanulhatod, hogy hogyan kell weboldalt készíteni, de mire valóban mindent megtanulsz róla, ami ahhoz kell, hogy vevőket is hozzon neked az az oldal, addigra valójában a weboldal készítési szolgáltatásom többszörösét költötted el az idődre, amely idő alatt olyan bevételtermelő tevékenységet tudtál volna végezni, amiben te vagy az ász!

Aztán:

Persze… Meg is tanulhatod pár 10.000 Ft-os tanfolyamból, hogy hogyan kell weboldalt készíteni. És ezzel már drasztikusan csökkented a belefektetett időt. Csakhogy ezeken a tanfolyamokon még mindig nem fognak beszélni azokról a dolgokról, amik ténylegesen számítanak egy weboldalon ahhoz, hogy az el is tudja adni azt a terméket. Mellette még el kell végezned további online marketinges tanfolyamokat, amelyekkel végső soron ugyanott leszel, ahol a part szakad. Rengeteg időt öltél bele, és még több 10 vagy 100 ezer forintot is költöttél.

Végül:

És persze választhatsz egy olcsó János kivitelezőt is. Aki valahogy összerakja neked mondjuk fele vagy harmad olyan áron, csak hogy az az olcsóbb weboldal majd hosszú évek múltán fog csak egyáltalán megtérülni neked, és onnantól kezdve is csak csöpögni fog a bevétel. Szemben egy professzionálisan elkészített, a végletekig konverzióra optimalizált oldallal, amiért lehet, hogy mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod, de pár hónap alatt már be is hozza a megtérülést, és onnantól pedig a többszörösét termeli neked profitban, nem úgy mint a Mr. Cheap John által készített oldal.

5.14. Folyamat: Legyen tiszta, hogy mik pontosan a következő lépések!

Egy olyan ajánlatot tálaltál a potenciális vásárlódnak, amire egyszerűen képtelen nemet mondani, és tételezzük fel, hogy egyenesen a terméked rajongójává vált.

Ezen a ponton még akár a legelkötelezettebb rajongók is elbizonytalanodhatnak, ha nem látják kristálytisztán a teljes képet:

Hogyan. Fog. Mindez. Megtörténni?

Ezután email jön? Vagy telefonon fognak keresni? Mennyit kell erre várnom? Automatikusan megkapom a hozzáférést? Én adom meg a jelszót, vagy generálnak nekem? Hány nap múlva fog megérkezni hozzám a termék? Mikor lesz az első konzultáció? 🤔🤔🤔

Ugye nem szeretnéd, hogy ilyen szörnyű élményeken kelljen átesnie a potenciális vásárlódnak:

Ha ugyanis idáig jut, akkor utána már hamar elmegy a kedve, és akármennyire is sikerült előtte felvillanyoznod, most annyira fogod lelombozni.

Hacsak nem biztosítod neki, hogy abszolút minden kérdésére választ kapjon, és kristálytiszta legyen számára, hogy:

Akarom mondani, hogy melyik út vezet egészen odáig, hogy kezébe veheti a terméked vagy élvezheti a szolgáltatásod nyújtotta előnyöket.

Szóval akkor egészen konkrétan mit is kellene itt tenned? 🤷‍♀️

Szedd össze 3-5 lépésbe, hogy pontosan mi fog történni azután, hogy a látogatód megnyomja a „Megrendelem/Jelentkezem” gombot!

Egyértelműsítsd a folyamatot, hogy mindenki nyugodt szívvel tehesse meg a következő lépést!

Lehetnek olyan folyamatok, amelyek ennél több lépést igényelnek, de amennyire lehet, próbáld minél kevesebb lépésre korlátozni ezt a folyamatot, ezáltal is azt sugallva, hogy mennyire könnyed és egyszerű!

5.15. Űrlap/Megrendelés: A konverzió kapuja

Itt kell, hogy lehetőséget adj a látogatóknak, hogy ténylegesen konvertálódjanak: kitöltsenek egy űrlapot, leadjanak egy megrendelést, vagy lépjenek tovább a megrendelő oldalra.

Eddig a landing oldal minden egyes eleme azért harcolt, hogy a látogató eljusson idáig, méghozzá komoly szándékkal. Nehogy itt hagyd veszendőbe menni az eddigi erőbefektetéseket!

Hogyan csináld jól?

 • Minél kevesebb adat: Lehet, hogy a szolgáltatás tényleges teljesítéséhez választ kell kapj még további 3-5-10 kérdésre. Ne tedd! Ha csak egy mód van rá, kizárólag csak annyi adatot kérj be, amennyivel már el tud indulni egy folyamat. Ha személyre szabott szolgáltatásról van szó, akkor ez gyakorlatilag csak a következőket jelenti: név és email cím, esetleg még telefonszám. És ennyi! Természetesen, ha azonnali vásárlásról van szó, ott elengedhetetlenek a számlázási és szállítási adatok.
 • Több lépcsős űrlap: Ha mégis úgy érzed, hogy nem engedheted magadnak, hogy csak pár kérdés szerepeljen az űrlapon, akkor bontsd a kérdéseket több lépésre, és csinálj az űrlapból egy 2 vagy 3 oldalas űrlapot, mindegyik oldalon csak 3-5 kérdéssel. Az ilyen ún. mikrokonverziókat sokkal könnyebb meglépniük az embereknek. Emellett pedig ha már elkezdtek egy folyamatot, akkor sokkal nehezebben hagyják félbe azt, szeretnék inkább befejezni.
Példa több lépéses űrlapra

Ökölszabályként jegyezd meg: Legyen minél egyszerűbb!

Az egész megrendelési / jelentkezési / fizetési folyamatod legyen annyira egyszerű, egyértelmű, fájdalommentes, egyszóval könnyed és kellemes mint egy nyári szellő.

5.16. G.Y.I.K. / Félelem- és kifogáskezelés: A bizonytalanság elűzése

Itt az ideje, hogy válaszolj azokra a gyakran ismételt kérdésekre, amelyek még a látogatók fejében motoszkálnak.

De ne csak a logisztikai és adminisztratív kérdésekre gondolj (pl. „Mikor kapom meg a terméket?”, „Milyen hosszú egy konzultáció?”)!

Gondold át (vagy ha előzetesen összeírtad, akkor nézd át) még egyszer, hogy milyen félelmei és kifogásai lehetnek a célközönségnek a termékeddel, szolgáltatásoddal, iparágaddal, vagy akár veled kapcsolatban!

És természetesen add meg ezekre a megnyugtató választ!

Ezzel az utolsó akadályokat is elhárítod a vásárlás elől, és biztosítasz minden szükséges információt a döntés meghozatalához.

De biztonság kedvéért célszerű lehet itt még elhelyezni egy felhívást, hogy amennyiben maradt még bármi kérdése, ami nem került megválaszolásra, azt ne habozzon feltenni a megadott e-mail címen, és mindenképp választ fog kapni kérdésére. Ha igazán pro vagy, akkor pedig elhelyezhetsz egy egy kérdéses űrlapot a képernyő jobb alsó sarkában (HotJarral például nagyon könnyedén megteheted). Ha pedig igazán hardcore ninja vagy, akkor egyenesen egy élő chat funkciót üzemeltetsz ugyanitt a jobb alsó sarokban (legalább a kampány idejére).

5.17. Utolsó kegyelemdöfés (visszairányítás): Most vagy soha!

Ezzel a landing oldal levégére értünk. Ha valaki még mindig habozik, itt jöhet az utolsó kegyelemdöfés – egy utolsó, meggyőző üzenet, ami visszairányítja őket az űrlap felé.

Mondj valami olyat, ami megerősíti a döntésüket, hogy igen, ez a legjobb döntés, amit most meghozhatnak, nem érdemes tovább halogatni.

Vaaagy… Használhatod ugyanezen motiválásra a félelem erejét is, azaz megmutathatod neki, hogy miről fog lemaradni, hogyha most nem dönt, és milyen (rossz) élete marad akkor, hogy ha most nem él ezzel a lehetősséggel.

5.18. Az összes szekciót alkalmaznod kell?

Nem szükséges minden egyes szekciót beletenned a landing oldalra, amiről korábban írtam. A landing page hossza és tartalma nagyban függ a terméked vagy szolgáltatásod bonyolultságától és árától.

Bonyolultabb és drágább termékek esetében hosszabb landing oldalra lehet szükség, hogy minden releváns információt és meggyőző érvet bemutass, ami segíti a látogatókat a döntéshozatalban. Egyszerűbb és olcsóbb termékek esetén viszont egy rövidebb landing oldal is elegendő lehet.

A lényeg, hogy minden szükséges információt felvonultass a landing oldalon, ami a meggyőzéshez szükséges.

Ez magában foglalhatja a termék előnyeit, felhasználói véleményeket, gyakran ismételt kérdéseket, cselekvésre felszólítást és egyéb bizalomépítő elemeket. Ha bizonyos szekciók vagy információk nem járulnak hozzá közvetlenül a konverzióhoz, vagy ha úgy érzed, hogy azok elterelik a látogatók figyelmét a fő üzenetről, akkor azokat nyugodtan hagyhatod ki.

A cél az, hogy egy tiszta, célorientált oldalt hozz létre, amely a lehető legjobban ösztönzi a látogatókat a kívánt cselekvésre, legyen az vásárlás, feliratkozás vagy bármilyen más konverzió. Az A/B tesztelés segíthet megtalálni az ideális egyensúlyt az információk mennyisége és a landing oldal hossza között, hogy maximalizáld a konverziós arányt.

6. Milyen a jó landing page?

Eddig csak arról beszéltünk, hogy milyen témákról érdemes beszélni egy landing oldalon. Azonban egyáltalán nem mindegy az, hogy ezeket hogyan tálaljuk.

Szeretnéd tudni, mi teszi a landoló oldalt igazán ütőssé, ugye? Akkor kapaszkodj, mert most átadom neked a konverziómágnes landing oldalak féltve őrzött titkos receptjét! Na jó, talán nem olyan titkos, és nem annyira féltett, de az biztos, hogy aranyat ér.

Térjünk a lényegre! A landing page legfontosabb jellemzői, amelyek nélkül szimplán csak egy átlagos honlap aloldal lenne az internet végtelen tengerében:

6.1. Jól meghatározott egyetlen és pontos cél

Beszéltük már a cikk elején, hogy a landing oldal úgy működik, mint egy jó mesterlövész. Vagy még inkább egy elit kommandós mesterlövész egység: Minden tagja egyetlen célt szolgál, nincsenek felesleges mozgások, minden mozdulat, minden elem pontos és célratörő.

Egyetlenegy célra fókuszál. És a landing oldalnak minden.egyes.eleme ezt az egy célt kell szolgálja.

Akár az email-listára való feliratkoztatás, akár egy termék eladása a cél, minden egyes elemnek – a szövegtől a képeken és gombokon át az összes linkig és grafikai díszítő elemig – ezt az egyetlen célt kell szolgálnia. Nincs helye kitérőknek, minden egyenesen a célba kell, hogy vezessen.

Weboldal Landing oldal

6.2. Egyetlen ajánlat: A fókusz védőpáncélja

Valljuk be őszintén! Vajmi nehéz lenne egyetlen céra fókuszálni úgy, hogy közben több terméket vagy szolgáltatást akarunk eladni.

Képzeld el, hogy vígan sétálsz az utcán, majd egyszer csak egyszerre 10 értékesítő rohamoz meg, és mindegyik a saját portékáját akarja eladni neked. Meglehetősen zavarba ejtő szituáció, ugye?

Ezzel szemben, ha mindössze csak egyetlen ember lépne oda hozzád az utcán, és ő is kedvesen, udvariasan és érdekfeszítően mesélne a termékéről, azt azért nagyon eséllyel hallgatnád meg te is, nemde?

Ezzel – a túl nagy választék problémájával – kapcsolatban egy érdekes pszichológiai kísérlet is készült, amelyről itt számoltam be neked bővebben:

Így tehát egy jól megtervezett landing oldalon mindössze egyetlen ajánlatnak van helye. Ezáltal a látogató figyelme nem oszlik meg, az üzenet kristálytiszta marad. Az egyetlen ajánlat megszilárdítja a látogatók figyelmét és növeli az esélyét annak, hogy az adott akciót megtegyék.

6.3. Ütős főcím: Az első benyomás alapköve

Az ütős főcím, mint egy kapu, amelyen belépünk a látogató tudatába.

Ha ez nincs 100%-ig rendben, akkor drámaian csökkented az esélyét, hogy az illető látogató vásárolni fog tőled. Éppen ezért a főcím a landing oldalad egyik legeslegfontosabb eleme!

Egy jól megírt főcím magába szippantja a látogatót, felkelti az érdeklődését és hajlandóságot teremt a további információk felfedezésére.

A főcímnek válaszolnia kell a „Mi ez?”, „Kiknek jó?” és „Miért jó?” kérdésekre, miközben rövid, tömör és ütős marad.

Az ideális főcím közvetlenül kommunikálja a legnagyobb előnyt, amit a termék vagy szolgáltatás nyújt, miközben releváns és vonzó a célközönség számára. Egy jól megválasztott főcím nem csak informál, hanem érzelmeket is generál, így növelve a konverziós esélyeket.

6.4. Lényegre törő üzenetek beszédes címsorokkal

Beszédes címsorokkal kapcsoljuk be a turbo sebességet. Ezek a címsorok olyan erőteljes ütőkártyák, amelyekkel azonnal a lényegre törünk.

Úgy kell megírni a címsorokat, hogy ha a látogató csak ezeket olvassa el a landing oldalon, és semmi mást, már képesnek kell lennie megérteni a teljes üzenetünket.

Ez azt jelenti, hogy minden egyes szekció címe önmagában is hordozza az adott rész kulcsüzenetét. Mint egy jól megírt cikk címe, amely már önmagában is kíváncsivá teszi az olvasót.

Ez a módszer különösen hasznos a mai, gyors tempójú online világban, ahol a figyelem felkeltése és megtartása egyaránt kritikus fontosságú.

6.5. Az előnyök ragyogjanak, ne a tulajdonságok!

Amikor a termékről beszélsz, könnyű beleesni abba a csapdába, hogy csak a termék tulajdonságait, illetve a technikai részleteket sorolod. Ha eddig így volt, akkor erről most váltanod kell! A reflektorfényt tulajdonságok helyett az előnyökre irányítsd!

A potenciális vásárlóid nem a terméked, szolgáltatásod specifikációira kíváncsiak elsődlegesen (persze, ezeket is el kell mondani, hogy teljes legyen a kép), de sokkal inkább az érdekli őket, hogy miként teszi jobbá, könnyebbé vagy érdekesebbé az életüket az, amit kínálsz. És minél mélyebb szintekre tudsz elmenni ezzel, annál jobb.

De ezt elég nehéz mindössze ennyiből megérteni, úgyhogy hoztam neked néhány konkrét példát, amelyet a landing oldal készítés briefemben is mindig megosztok az ügyfeleimmel. Úgyhogy most egy kicsit betekintést nyerhetsz a kulisszák mögé! 😉 Na jöjjenek azok a példák:

Autó

Tulajdonság: 600 lóerős
Előny 1. szint A): Könnyedén meghódíthatod a hölgyek szívét (fiatal férfi célközönség esetén)
Előny 1. szint B): Biztonságosan tudsz kijönni bármilyen előzési helyzetből (családapa célközönség esetén)

Bármilyen tárgy

Tulajdonság: Minőségi anyagból készült
Előny 1. szint: Mivel nem megy tönkre, ezért…
Előny 2. szint: A) Nem kell szöszölnöd a karbantartással
Előny 2. szint: B) Folyamatos javítgatás helyett foglalkozhatsz a családdal

Online kurzus

Tulajdonság/Összetevő: Oktató videók
Előny 1. szint: Falatnyi videók (3-20 perc, átlag jellemzően 5-6 perces)
Előny 2. szint: Nem kell egy több órás kurzust végighallgatnia
Előny 3. szint: A tanulás könnyebben beilleszthető a napi rutinba és könnyebben feldolgozható, befogadható, megtanulható az anyag.

Tulajdonság: Témakörönkénti leckék
Előny 1. szint: Könnyű kezelhetőség
Előny 2. szint: Mindig tudni fogja, hogy mit hol keressen, időt, energiát spórol, nem idegeskedik rajta, hogy nehezen találna meg bármit

Tulajdonság: Bővülő tudásanyagok az igények alapján. Amint van egy kérdés, amire nincs videós válasz, azt gyorsan elkészítjük.
Előny 1. szint: Folyamatosan kerülnek fej új leckék, egyre több mindent tanulhat meg
Előny 2. szint: Folyamatosan fejlesztheti a tudását, újabb motivációt kap, nem zökken ki a dolgokból, nem kell újra megtanulnia.

Előfizetéses klub, online kurzus, egyéb oktatás

Tulajdonság/Összetevő: Kérdezési lehetőség
Előny 1. szint: A saját, egyedi, specifikus eseteire is választ kaphat, nem csak általános válaszokat kap.
Előny 2. szint: Egész biztosan meg lesz oldva az Ő (specifikus) problémája.

Hitelközvetítés

Tulajdonság: Bankfüggetlen szolgáltató vagyok
Előny 1. szint: Az egész pénzpiacot, vizsgálom, nem kötelekződöm egy bankhoz sem.
Előny 2. szint: A legolcsóbb konstrukciót kapja meg.
Előny 3. szint: Egy hitelnél ez akár több 100.000 forintokban mérhető megtakarítást jelent

Technikai, műszaki, IT termék

Tulajdonság: Legmodernebb technológiával dolgozunk
Előny 1. szint: Gyorsabbak, olcsóbbak, innovatívak vagyunk, kevesebb időt töltünk az ügyfélnél.
Előny 2. szint: A kevesebb munkaidő alacsonyabb költségeket eredményez.

Mentorálás, folyamatos tanácsadás

Tulajdonság/Összetevő 1: Utánkövetés a mentorálás ideje alatt
Előny 1. szint: Nem hagyom magára a feladatokkal, folyamatos motivációt kap, hogy valóban végigcsinálja mindazt, amit megbeszéltünk.
Előny 2. szint: Valóban megoldjuk a problémáját, a befektetett pénze bőven meg fog térülni (szemben egy online kurzussal, ahol teljesen magára van hagyva az ember, és a legtöbb esetben bizony nem csinálja végig a feladatokat).

Az előnyök bemutatása tehát egyenes út a célközönség szívéhez, és a döntéshozatali folyamat kulcsfontosságú része.

6.6. Fontosak az üres terek: A kevesebb itt is több

A landoló oldalakon megfelelő üres tér vagy negatív tér (angolul white space) használata elengedhetetlen a magas konverzióhoz. Az üres tér, vagy white space, nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem segít a látogató figyelmét is irányítani.

Ne zsúfold tele a landing oldaladat! A „lélegzetvételt” biztosító negatív terek lehetővé teszik, hogy a látogató szeme pihenjen, és természetes módon a figyelmet a legfontosabb elemekre, mint pl. a CTA gombok vagy a kulcsüzenetek.

Te hogy érzed, milyen lakásban élnél és éreznéd magad szívesebben? Olyanban, ahol minden kis négyzetcentin van valami tárgy, a polcok roskadásig műtyűrökkel, és egyébként is alig tudsz mozdulni a bútoroktól? Vagy olyanban, amelyik tágas érzetet nyújt, a lakást díszítő elemek szolidak és nem zsúfolják tele a polcokat, ahogy a bútorok sem a tereket?

Ugyanez a hatás érvényesül egy landing page esetében is. Melyik oldalt dolgoznád fel könnyebben?

Landing oldal kis negatív térrel
Landing oldal megfelelő negatív térrel

Mint egy jól szervezett otthon, ahol minden tárgynak megvan a maga helye, az üres tér segít rendet tartani a látogató gondolataiban is.

6.7. Vezesd a figyelmet, amivel csak lehet

A figyelemvezetés az a finom művészet, amellyel irányítjuk a látogatók szemét az oldalon.

Nyilak

A legkézenfekvőbb figyelemvezetést nyilakkal tudod megvalósítani, amelyek konkrétan mutatják a következő lépés irányát.

Tekintet

A képeken szereplő emberek és állatok tekintete természetesen módon vezeti a figyelmet. Az emberi agy hajlamos követni mások tekintetét, így ezek a vizuális vezérfonalak hatékony eszközök lehetnek az üzeneted erősítésére. Szóval ha azt szeretnéd, hogy a látogató megnézzen / elolvasson valamit a landing oldaladon, akkor a mellette lévő képet úgy állítsd be, hogy az azon lévő ember vagy állat arra az elemre nézzen, amire szeretnéd, hogy irányuljon az olvasó figyelme is.

Egyéb grafikai elemek

A kevésbé észrevezető grafikai elemeket is haszálhatod a figyelem terelésére. Ezek a tudatosan alig észlelhető vizuális elemek tudatalatt hatnak az ember figyelmére. Mint például itt:

Szolid nyilak irányítják a gombra a tekintetet
Alig észrevehető grafikai elem vezeti a tekintetet

Kiemelések, figyelemfelkeltő színek, formák

Módosíts valami, amitől az adott elem elüt, kiemelkedik a többitől. Itt van néhány példa:

Negatív terek

Az üres terek és elrendezések megfelelő használata szintén segít a látogatók figyelmének irányításában, kiemelve a legfontosabb információkat és cselekvésre ösztönzést. Látod, mennyire fontos ez? 🙂

6.8. Feltűnő, beszédes, egyértelmű gombok a legtöbb szekcióban

Ezek a gombok jelentik a közvetlen kapcsolatot látogató és konverzió között, ezért kiemelt figyelmet kell fordítanod rá.

Legyen feltűnő, tehát azonnal kiemelkedjen a környezetéből (színnel / betűtípussal / betűmérettel / animációval / vagy ezek kombinációjával).

Legyen beszédes, azaz ne csak annyi legyen, hogy „Megrendelem”, vagy „Jelentkezem”, hanem sokkal élettel telibb, konkrétabb, a célközönség előnyét hangsúlyozó.

Íme néhány példa:

@produkton.melinda 💍 Egy Gomb Mind Fölött… Gondolnád, hogy a "Küldés" gomb egy apró módosításával jelentősen növelheted weboldalad konverziós rátáját? 🔍 Lássuk hát, hogyan használhatod ki az egyedi CTA (Felhívás a Cselekvésre) szövegek erejét, hogy magad mögé hagyd a versenytársaidat az online marketing világában. #vállalkozás #vallalkozas #vállalkozóvagyok #kkv #webdevelopers #webshopping #webáruház #weboldal #webaruhaz #weboldalkészítés #honlapkészítés #weblap #weboldalkészítésvállalkozásoknak #weboldaltervezés #honlapkeszites #weboldaltervezes #honlaptervezés #webáruházkészítés #weboldalfejlesztés #honlapkészítésvállalkozásoknak #gomb #cta #calltoaction #konverzió #működik #bizonyított #szöveg ♬ eredeti hang – ProduktON! | weboldal, landing

Legyen egyértelmű, azaz legyen egyértelmű az, hogy hova vezet, ha rákattint a látogató. Hiszen egy landingen néha lehetnek olyan gombok, amik más mikrokonverziót eredményeznek pl. egy „Többet szeretnék tudni erről” típusú gomb, ami a következő szekcióra vezet. Az ilyen másodlagos gombokat vizuálisan jól el kell különíteni a közvetlenül konverzió irányába vezető gomboktól.

Legyen a legtöbb szekcióban, azaz helyezz el a landing oldal több tartalmi blokkjában is (jellemzően az szekciók alján) gombot, amelyre kattintva a látogató egyből a megrendelő/jelentkezési űrlapra ugrik. Ezzel segíted azt, hogy ha valamelyik tartalmi blokk már meggyőzte őt a vásárlásról/jelentkezésről, akkor ne kelljen a teljes oldalt végiggörgetnie (ezáltal kellemetlen élményt okozva neki), hanem egyetlen kattintással oda juthasson. A gomboknak az érkeztető oldal több pontján való elhelyezése biztosítja, hogy a látogató bármelyik szakaszban könnyedén cselekedhessen. Az optimális elhelyezés titka, hogy mindig kéznél legyenek, amikor a látogató készen áll a lépésre. A legfelső, nyitó blokkba, ún. hero szekcióba mindenképp célszerű tenned, ezt követően a probléma blokkban jellemzően kihagyható, majd ha már beszéltél a vágyott eredményről és ígéretről, akkor onnantól szinte az összes szekcióban elhelyezheted az űrlapra vezető gombot. Bár ez függ a szekciók hosszától is. Ügyelj arra, hogy túlságosan sűrűn se legyenek ezek a gombok. Ha tehát rövidebb szekciókat alkalmazol, akkor elég lehet akár 2-3 szekciónként beszúrni egy-egy gombot, ha azonban hosszabb tartalmi blokkokból épül fel az oldalad, akkor viszont érdemes akár az összesbe elhelyezni a konverzió vezető gombot a landing oldalon.

6.9. Reszponzív design: Minden eszközre felkészítve

A reszponzív megjelenés már nem csak egy ajánlott extra, hanem kötelező elem.

2023-ban világszinten az emberek több, mint 58%-a, Magyarországon pedig közel 67%-a internetezett mobilról.

Mobil, desktop, tablet felhasználás világszerte
Mobil, desktop, tablet felhasználás világszerte az elmúlt 1 évben
Mobil, desktop, tablet felhasználás Magyarországon
Mobil, desktop, tablet felhasználás Magyarországon

Ez a tendencia pedig folyamatosan csak növekszik, főleg hazánkban.

Mobil, desktop, tablet felhasználás alakulása Magyarországon az elmúlt 10 évben
Mobil, desktop, tablet felhasználás alakulása Magyarországon az elmúlt 10 évben

Azonban amellett, hogy a többség mobilról internetezik, még mindig nem szabad megfeledkezni arról, hogy a desktop (asztali számítógép és laptop) nézeteken belül is különféle képernyőfelbontásokon keresztül böngészik a felhasználók a weboldalakat. Ez ugyanis még mindig a felhasználók 30-40%-át jelenti, és ezekben a nézetekben a – mobilokhoz képest – sokkal nagyobb felbontáskülönbségek miatt sokkal könnyebben „szét tud esni” egy-egy weboldal, ha nincsen megfelelően optimalizálva a leggyakrabban használt desktop képernyőméretekre.

Desktop képernyő felbontások megoszlása Magyarországon

Egy landing oldalnak minden eszközön tökéletesen kell megjelennie. Ez azt jelenti, hogy a designnak alkalmazkodnia kell a különböző képernyőméretekhez és felbontásokhoz, biztosítva a zökkenőmentes felhasználói élményt mindenhol.

Ha nem így teszel, akkor megintcsak vásárlóktól eshetsz el.

6.10. Sebességoptimalizált felépítés

Egy lassan betöltődő oldal nemcsak a látogatók türelmét teszi próbára, hanem a konverziós arányokat is negatívan befolyásolhatja.

A sebességoptimalizálsá valójában a nulladék lépés a meggyőzési-vásárlási folyamatban onnantól, hogy a potenciális vevőd a linkedre kattintott. Ha már itt megbukik a landoló oldalad, akkor hiába minden eddigi erőfeszítésed.

A landing page sebességének optimalizálása érdekében:

A képeket ne JPG és ne PNG formátumban, hanem WEBP formátumban mentsd el! Ebben a rövid videóban bemutattam részletesen, hogyan tudod ezt egyszerűen kivitelezni:

@produkton.melinda 🚀 Végtelenül egyszerű trükk, mégis marha sokat dob a honlapod sebességén 🚀 A WEBP formátum az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy gyorsítsd weboldalad sebességét! Nézd meg ezt a videót, és tanuld meg a sebességoptimalizálás ezen titkos technikáját! 💡 #sebességoptimalizálás #weboldalfejlesztés #gyorshonlap #pagespeed #webp #sikeresweboldal #weboldal sebesség #honlapkészítés #weboldalkészítés #vállalkozás #vállalkozó #vállalkozónők ♬ eredeti hang – ProduktON! | weboldal, landing

Továbbá:

 • Figyelj a képek méretére
 • Minimalizáld a JavaScript és CSS fájlok méretét
 • Használj gyorsítótár és lazy load technikákat

Az alábbi cikkben (és egyben videóban) részletesen bemutattam, hogy hogyan használd a WP Rocket WordPress bővítményt sebességoptimalizálásra.

A cél az, hogy minél gyorsabban töltődjön be a landing page, így növelve az esélyt a sikeres konverzióra.

6.11. Minden zavaró elem kiiktatása

Gyakori hiba szokott lenni a nem megfelelő landing oldalakon a látogatók figyelmének elterelése. Ezt mindenképpen el kell kerülni!

A cél, hogy minden, amit csak a látogató lát, az egyetlen irányba tereljen, mégpedig a kívánt konverzió irányába.

Márpedig egy menüsor, egy blog cikk ajánló, egy hírlevél feliratkoztatás (hacsak nem kifejezetten ez a landing page célja) nem fogja segíteni a kívánt konverziót. Helyette sok esetben mást fog választani az illető, hiszen megadtuk neki a lehetőséget erre. Ezért fontos:

Ne legyen a landoló oldalon semmilyen elnavigáló elem, amely nem a konverzió felé vezet!

Kivételt képeznek ez alól az egyszerűsített láblécben elhelyezett kötelező jogi elemek, mint például a Süti tájékoztató, Adatkezelési tájékoztató, vagy az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) oldalai, melyek biztosítják a jogi megfelelőséget. Ezeket kötelező kihelyezni, nincs mese. Azonban enyhítheted negatív (figyelemelterelő) hatásukat azzal, hogy úgy állítod be őket, hogy új lapfülön nyíljanak meg. Így, ha valaki megnyitja, majd bezárja őket, akkor ugyanúgy a landing oldalon fogja találni magát.

7. Landing oldal készítés lépésről lépésre

Öveket becsatolni, mert most belevágunk a landing oldal készítés csodálatos világába, és bemutatom neked lépésről lépésre, hogyan érdemes végigvinned. Olyan lesz ez, mint egy gasztronómiai túra a digitális marketing dzsungelében, ahol minden egyes falat (vagy ebben az esetben klikk) egy újabb izgalmas felfedezés.

7.1. Landing oldal készítés 1. lépése: Az alapok megteremtése

Kezdjük az alapokkal! És itt nem a reggeli kávéra gondolok (bár az is esszenciális). Hanem a landing oldal céljának meghatározására. Kérdezd meg magadtól: „Mi lesz a célja ennek az oldalnak? E-mail címeket akarok gyűjteni? Vagy közvetlenül eladni?” A válaszod meghatározza az oldalad struktúráját és tartalmát.

 • Célkonverzió: Ezt tisztázzuk elsőként. Ha az e-mail listád növelése a cél, az oldaladnak ennek megfelelően kell kinéznie.
 • Célközönség: Tudnod kell, kinek szól az ajánlatod. Fiataloknak? Cégvezetőknek? Alieneknek? (Viccet félretéve, ismerd a célközönséged.)
 • Forgalomforrás: Honnan jönnek a látogatóid? Facebook hirdetések? Google? Vagy talán egy titkos űrbázisról? (Ismét csak viccelek, de tényleg fontos tudni.)

7.2. Landing oldal készítés 2. lépése: Az oldal elemeinek felvázolása

Ebben a lépésben már konkrétabban belemerülünk az oldal tervezésébe. Itt dől el, hogy milyen elemekből épül fel a landing oldalad. Ez magában foglalhatja:

 • Hős szekció: Az első dolog, amit a látogatók látnak. Legyen ütős!
 • Szöveges magyarázat: Itt adod meg a részleteket. Miért jó nekik, ha regisztrálnak/vásárolnak?
 • Vizuális elemek: Képek, videók, gifek, amik bemutatják a terméked vagy szolgáltatásod.
 • CTA (Call to Action): A lényegi rész, ami a konverzióhoz vezet. „Regisztrálj most”, „Vásárolj azonnal”, stb.

7.3. Landing oldal készítés 3. lépése: A megvalósítás művészete

Itt jön a kreatív rész, ahol minden összeáll. Most már tudod, mit akarsz mondani és kinek, itt az ideje, hogy digitális formába öntsd az ötleteidet.

 • Design és felépítés: Válassz egy platformot (Instapage, Leadpages, Wix, vagy éppen saját WordPresses, Elementoros weboldalad), ahol megvalósíthatod az elképzeléseidet.
 • Tartalom: Írd meg a szövegeket. Legyenek lényegre törőek, de mégis informatívak. Ne felejtsd el, az emberek nem szeretik, ha túl sokat kell olvasniuk, de azért tudni akarják, mit kapnak.
 • Vizuális elemek: Válassz olyan képeket és videókat, amik erősítik az üzenetedet. Egy jó kép többet mond ezer szónál, ugye?

Ha úgy érzed, hogy mindez egyedül nem megy, akkor szólj nekem!

7.4. Landing oldal készítés 4. lépése: Tesztelés és finomítás

Elkészült a landing page-ed, de itt még nem állhatsz meg. Teszteld, hogy milyen jól teljesít, és finomíts rajta szükség szerint! A/B tesztelés, látogatói visszajelzések gyűjtése, majd az adatok alapján történő optimalizálás kulcsfontosságú lépések.

7.5. Landing oldal készítés 5. lépése: Indítás és elemzés

Indítsd el az oldaladat, és figyeld a teljesítményét. Milyen a konverziós ráta? Hogyan reagálnak a látogatók a különböző elemekre? Használd az analitikai eszközöket, hogy megértsd, mi működik és mi nem (például Google Analytics, HotJar)

7.6. Végezetül

A landing oldal készítés nem egy egyszerű folyamat, de ha jól csinálod, csodálatos eredményeket érhetsz el. Légy türelmes, kreatív, és soha ne felejtsd el: a legjobb landing oldal az, amelyik eléri a célját. Tudom, ez most olyan, mint egy szerencsesütiből kihíúzott bölcsesség, de igaz. Hajrá, és hozd ki a legtöbbet a landing oldaladból!

8. Landing oldal tesztelés, optimalizáció – Hogyan csináld?

A landing oldal tesztelés az, ahol a valódi varázslat történik.

Egészen idáig „csak” általános, korábbi tapasztalatok és tesztek alapján születettt iránymutatásokra hagyatkoztunk, és saját belső tudásunk szerint igyekeztük a legjobbat nyújtani. De valójában soha senki nem fogja tudni megmondani, hogy igazából mi kell a piacnak. Csakis a piac maga.

Úgyhogy ez az a birodalom, ahol a marketing alkimisták képesek egy kis teszteléssel valódi arannyá változtatni a landing oldalakat.

Van néhány trükköm a tarsolyomban, ami megmutatja, hogy csináld jól a tesztelés mágiát!

8.1. Az A/B tesztelés művészete

Képzeld el, hogy a landing oldalad egy hatalmas kísérleti labor. A sok-sok landing oldal elemből –szövegekből, színekből, grafikákból – megszületett az „A” kotyvalék. Ha egyetlen összetevőjét is megmásítod, azzal létrehozod a „B” verziós főzetet. Ez az apró változtatás hatással lesz a fogyasztóra, azaz ebben az esetben a landing oldal látogatódra. De még nem tudjuk, hogy milyen hatással. Mindkettőt ki kell próbálnod a nagyérdemű közönségen, hogy megtudd, melyikük varázsolja el jobban őket.

De ne feledd, egyszerre csak egyetlen dolgot változtass a recepten, és aztán egyből teszteld az eredményt, különben sosem tudod majd meg, hogy pontosan melyik összetevő hozta a csodát!

8.2. A főcímek csatarendje

A főcím a landing oldalad talán legeslegfontosabb eleme, és olyan, mint az első benyomás egy randin – vagy bejön, vagy nem. Próbálj ki több különböző főcímet, és figyeld meg, melyikük teszi vonzóbbá landing oldaladat. Egy jó főcím olyan, mint egy mágnes, amely magához vonzza a látogatókat és nem engedi őket továbbállni az oldalról.

8.3. A CTA varázslat

A CTA (Call To Action) gombod a varázspálca a kezedben. Tesztelj különböző szövegeket, színeket, formákat, és helyezkedéseket. Egy jól megválasztott CTA gomb képes megbabonázni a látogatókat, hogy megtegyék azt a bizonyos varázslépést.

8.4. Képek és videók: A varázslók duelje

A képek és videók olyanok, mint a jó és rossz varázslók csatája. Néha a kép nyer, máskor a videó viszi a prímet. Teszteld, hogy melyikük képes jobban lekötni a látogatók figyelmét, és varázsolj elő magasabb konverziót.

8.5. Az űrlapok titokzatos labirintusa

Az űrlapok olyanok, mint egy labirintus a varázsvilágban. Túl sok kérdés, és a látogatók máris elvesznek benne. Túl kevés, és te maradsz információ nélkül. Teszteld az űrlapok hosszát és a kérdések típusait, hogy megtaláld a tökéletes egyensúlyt.

8.6. A layout varázslat

Végül, de nem utolsó sorban, a landing oldalad elrendezése, mint egy varázsképlet. Próbálgasd a blokkok, szövegek, képek, és videók különböző elhelyezéseit. Néha egy apró változtatás hatalmas különbséget tud tenni.

Emlékezz, a landing oldal tesztelés nem egy sprint, hanem egy maraton. Légy türelmes, és ne add fel, ha az első próbálkozások nem hozzák meg a várt eredményt. A varázslat időbe telik, de ha kitartasz, a landing oldalad arannyá változik előtted. Sikeres tesztelést, kis varázslóm! 😉

9. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

9.1. Mi a landing oldal?

A landing oldal egy olyan weboldal vagy weboldal aloldala, amelyet kifejezetten egy adott marketingkampány vagy hirdetés részeként hoznak létre. Célja, hogy a rá kattintó látogatókat egy konkrét cselekvésre, például vásárlásra, feliratkozásra vagy ajánlatkérésre ösztönözze.

9.2. Mit jelent a landing page magyarul?

Magyarul a landing page-t gyakran landoló oldalnak, érkező oldalnak, érkeztető oldalnak vagy céloldalnak is nevezik. A magyarok körében leggyakrabban használt kifejezés a félig angol félig magyar „landing oldal” szóösszetétel. Ezek a kifejezések a landing page magyar megfelelői, és mind ugyanazt a funkciót jelölik: Egy weboldalt, vagy annak egy aloldalát, amely egy marketing vagy hirdetési kampány részeként lett létrehozva a konverzió növelése érdekében.

9.3. Hol tudok landing oldalt készíteni?

Számos online eszköz és szoftver áll rendelkezésre a landing oldalak készítésére.

Ha valami végtelenül egyszerű megoldást keresel, és használsz e-mail automatizációt, mint pl. MailerLite, Sales AutoPilot, MailChimp, akkor ezekben a szotverekben pillanatok alatt elkészíthetsz pofonegyszerű landing oldalakat.

Ha egy fokkal komolyann megoldásra vágy, akkor jó választás lehet számodra például a LeadPages vagy Wix. Ha magyar nyelvű rendszert szeretnél, arra ott a SalesRenter (ami nem csak egy landing oldal építő, hanem egy komplett értkésíti rendszer készítő).

Ha pedig igazán profi (de még mindig nem egyedi fejlesztés drágaságú) megoldást keresel, akkor meleg szívvel ajánlom a WordPress + Elementor kombót, amit én is használok.

9.4. Milyen típusú landing oldalak vannak?

Alapvetően két fő típusát szoktuk megkülönböztetni a landing oldalaknak. Az egyik a lead generáló landing oldalak, amelyek az érdeklődők elérhetőségeinek megszerzésére irányulnak. A másik pedig az érékesítési landing oldalak, amelyek egy termék vagy szolgáltatás megvásárlására ösztönzik a látogatókat. Valójában ennél több landing paget típus létezik. Részletekért lásd a Milyen a sikeres és jó landing oldal? c. cikket.

9.5. Milyen a jó landing oldal?

Egy jó landing oldal világos, meggyőző és célzott üzenettel rendelkezik, amely közvetlenül kapcsolódik az előzetesen megadott ajánlathoz vagy hirdetéshez. Tartalmaz egy erős felszólítást a cselekvésre (CTA), amely egyértelműen jelzi a látogatóknak, mit kell tenniük a következő lépésben. A design letisztult és felhasználóbarát, a tartalom pedig rövid és lényegre törő, elkerülve a felesleges információkat, amelyek elvonhatják a figyelmet a fő üzenetről.

9.6. Milyen a felhasználóbarát landing oldal?

Egy felhasználóbarát landing oldal egyszerű navigációt kínál, gyorsan betöltődik, és optimalizált mobil eszközökön való megjelenítésre. A tartalom jól strukturált és könnyen olvasható, a fontos információk és a cselekvésre felszólítás (CTA) gombja kiemelten látható helyen található. Ezen felül a landing oldalnak akadálymentesnek kell lennie, biztosítva, hogy minden felhasználó számára hozzáférhető és érthető legyen.

9.7. Hogyan érdemes landing oldal készítőt választani?

Válassz olyan landing oldal készítőt, amely intuitív felhasználói felületet kínál, széleskörű testreszabási lehetőségeket biztosít, és kompatibilis a meglévő marketing eszközeiddel. Fontos szempont a SEO beállítások és analitikai eszközök elérhetősége, valamint a mobilbarát és gyorsan betöltődő oldalak létrehozásának képessége. Olvasd el a felhasználói véleményeket és hasonlítsd össze az árazást, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb landing oldal kivitelezőt.

9.8. Mire kell ügyelni landing oldal készítésnél?

Ügyelj arra, hogy az oldalad világosan kommunikálja az ajánlat értékét és előnyeit, valamint hogy egyértelmű cselekvésre felszólítást (CTA) tartalmazzon. Fontos a vizuális elemek és a szöveg egyensúlya, valamint hogy az oldal reszponzív legyen, vagyis mobil eszközökön is tökéletesen jelenjen meg. Az oldal sebességoptimalizálása és a felhasználói élmény javítása érdekében minimalizáld a betöltési időt és kerüld a zavaró elemeket, mint például a pop-up ablakokat.

9.9. Mi kell a jól konvertáló landinghoz?

Egy jól konvertáló landing oldalhoz érdekes és releváns tartalom, meggyőző cselekvésre felszólítás (CTA), valamint a célközönség igényeit kielégítő ajánlat szükséges. A bizalomépítő elemek, mint például vásárlói vélemények, esettanulmányok vagy garanciák, szintén növelhetik a konverziós arányt. Emellett fontos a folyamatos A/B tesztelés és optimalizálás, hogy a lehető legjobb eredményeket érhesd el.

9.10. Hogyan csináljam a landing oldal szövegírást?

A landing oldal szövegírásakor fókuszálj a célközönséged meggyőzésére és arra, hogy cselekvésre ösztönözd őket. Használj meggyőző és érzelmi hatást kiváltó nyelvezetet, hangsúlyozd az ajánlatod előnyeit és értékeit. Tartsd röviden és lényegre törően a tartalmat, és használj felhívó, aktív hangnemet. Ne feledkezz meg a cselekvésre felszólítás (CTA) fontosságáról sem, amely világosan jelzi a következő lépéseket.

10. Összefoglaló

A varázslatos útmutató a jó landing oldal készítéséhez véget ért. De ne feledd, a mágia csak akkor kezdődik igazán, amikor te is belevágsz!

Ebben a kalandban megmutattam, hogyan teheted a landing oldaladat ütőssé, hogyan építheted fel a bizalmat, és hogyan optimalizálhatod a konverziót. Remélem, te is élvezted az utazást! 🙂

Most már tudod, hogy a landing oldal nem csak egy weboldal, hanem egy mesterember műhelye, ahol minden egyes elemnek megvan a maga helye és szerepe. A jó landing oldal készítése olyan, mint egy varázsfőzet elkészítése: a megfelelő összetevők, a pontos mennyiségek és az időzítés mind-mind kritikus fontosságúak.

Ne hagyd, hogy a tipikus landing oldal hibák megzavarják a varázslatod hatását. Kerüld el a túl sok információt, a zavaró navigációs elemeket és az unalmas CTA-kat! Emellett ne felejtsd el a tesztelés erejét sem, amelynek segítségével finomíthatod és tökéletesítheted a receptet.

A landing oldal készítése során ne feledkezz meg a legfontosabb szabályról: ismerd meg a közönségedet és szólítsd meg őket olyan nyelven, amit értenek és szeretnek. A cél nem csak az, hogy információt közvetíts, hanem hogy érzelmeket is kiválts, és igazi kapcsolatot alakíts ki a látogatóiddal.

Most már minden titkot a kezedbe adtam ahhoz, hogy varázslatos landing oldalakat hozz létre. Légy bátor, kreatív és tesztelj bőségesen! És soha ne felejtsd el: a legnagyobb mágia abban rejlik, amikor a látogatóid cselekvésre ösztönzése által valódi eredményeket érsz el. Sikeres varázslatot kívánok neked az online marketing dzsungelében!

11. Hogyan lehet neked is hatékony landing oldalad?

Ha idáig eljutottál ebben a cikkben, már tudod, hogy egy jó landing oldal mennyire kulcsfontosságú az online marketing stratégiádban. Lehetőséged van választani három út közül, hogy hogyan szeretnéd megvalósítani a tökéletes landing oldalt:

A) Megtanulod – Az időigényes út ⏳

Természetesen dönthetsz úgy, hogy egymagad fogsz bele a landing oldal készítésbe. Ebben az esetben készen állsz a hosszú órák tanulására, kísérletezésre, és nem riadsz vissza a kudarcoktól sem. Ez az út értékes tapasztalatokhoz vezethet, de fontos tudnod, hogy az idő – amit erre fordítasz – és a kezdeti kudarcok ára magas lehet. Noha ebben a cikkben rengeteg tudást megosztottam veled, az igazi tapasztalatot nem helyettesítheti még ez a több, mint 100.000 karakter sem.

B) Kiszervezés – Az „olcsó” megoldás… vagy mégsem? 🤔

Van lehetőség az úgynevezett „olcsó” megoldásra is. Megbízhatsz egy kevésbé tapasztalt szabadúszót vagy a szomszéd Pistit, hogy 1-200.000 Ft-ért összedobja neked a landing oldalad. Ez az opció kecsegtető lehet rövid távon, de hosszú távon valószínűleg többet veszítesz, mint amennyit spórolsz. Az ilyen oldalak ritkán érik el a kívánt konverziós rátát, és a befektetésed megtérülése is kérdéses lehet. Miután nagy nehezen sikerült is elérni vele az oldal elkészültének díját, utána is csak minimálisan csordogáló bevételre számíthatsz egy ilyen oldallal.

C) Professzionális megoldás – Az én ajánlatom 🏆

Végül, de nem utolsó sorban, választhatsz egy olyan opciót, ahol profi kezekbe helyezed a landing oldalad sorsát. Kérj tőlem ingyenes árajánlatot egy szakszerűen elkészített, magas konverziós ráta elérésére optimalizált landing oldalra. Az általam kínált megoldással nem csak a megtérülésed lehet gyorsabb, hanem hosszú távon is folyamatosan magasabb bevételt generál a vállalkozásod számára. Az ajánlatkérés során nem csupán egy számot kapsz kezedbe, hanem egy teljes körű, profi ügyfélélményt, amely magában foglalja az együttműködés folyamatának részleteit és egy személyre szabott, részletes, tételesen kidolgozott árajánlatot is.

A választás a te kezedben van. Ha valóban szeretnél egy hatékony, konverziókat generáló landing oldalt, amely gyorsan megtérül és hosszú távon is támogatja a vállalkozásod növekedését, akkor a legjobb döntés, ha profi segítséget veszel igénybe.

Ne habozz, kérj árajánlatot még ma! Töltsd ki az alábbi űrlapot, és lépj velünk kapcsolatba, hogy megismerkedhess a lehetőségekkel, amelyek nem csak az elvárásaidat teljesítik, de még azokat is felülmúlják.

Ügyfeleim válaszadási aránya a „Hogy érzed, mennyire teljesültek az együttműködéssel, projekttel kapcsolatos elvárásaid?” kérdésre:

Ügyfél visszajelzés statisztika

Ügyfélelégedettség:
nem csak behazudva, hanem bizonyítható felmérések alapján:

Általános elégedettség 90%
Kész poduktumra vonatkozóan 96%
Együttműködésre vonatkozóan 93%

Emlékezz, az ajánlatkérés teljesen kötelezettségmentes, így semmit sem veszítesz, ha megtudod, mennyivel többre vagyunk képesek együtt.

Válassz bölcsen, és tedd a landing oldaladat a siker szolgálatába. Várunk szeretettel, hogy közösen valósíthassuk meg céljaidat!

Kérj ingyenes árajánlatot az alábbi űrlapon!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel, akikek szintén hasznos lehet:

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Küldés e-mailben
Nyomtatás

Kövess be!

Ha szeretnél értesülni hasonló cikkekről, vagy szívesen tanulnál rövidebb tartalmakból, akkor kövess az alábbi felületeken:

A szerzőről:

Gaál Melinda

Szervusz! Gaál Melinda vagyok, a ProduktON! alapítója. Igyekszem rendszeresen olyan hasznos webfejlesztéssel és online marketinggel kapcsolatos tudásanyagokkal szolgálni Számodra, amelyek előre viszik a vállalkozásodat. Ha bármi kérdésed, ötleted van a témával kapcsolatban, kérlek, írd meg itt kommentben! KommentON! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagramon rengeteg értékes, vállalkozásfej­lesztő posztot találsz. A sztorikon keresztül pedig betekintést nyerhetsz magánéletembe.
Kövess be: @produkton.melinda

TikTokon max. 1-2 perces videókon keresztül sajátíthatod el a weblap készítés és online marketing csínját-bínját.
Kövess be: @produkton.melinda

YouTube-on 20-40 perces videókban részletesebben is megismerhetsz egy-egy konkrét témakört.
Iratkozz fel csatornámra: ProduktON!

Akkor csak kattint ITT a [Kedvelés] gombra!

 

YouTube-on 20-40 perces videókban részletesebben is megismerhetsz egy-egy konkrét témakört.
Iratkozz fel csatornámra: ProduktON!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel, akikek szintén hasznos lehet:

Facebook
LinkedIn
E-mail

A valódi pénztermelő honlapok

15 + 3 + 5 pontja
Kérem

Ezek is érdekelhetnek:

50%

Mindjárt kész vagy! Félúton jársz.

Kérlek, add meg, hova küldhetem a valódi pénztermelő honlapok elengedhetetlenül szükséges pontjait, és máris postázom Neked virtuálisan :)

A gombra kattintva tudomásul veszed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Szuper döntés!

Kérlek, add meg, milyen e-mail címre küldhetem el neked a vevőmágnes csali 9 pontos csekklistáját!

A jelentkezéssel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatót.